10 Ağustos 2020 11:45

Eşine özel kadro açan Rektör Hüseyin Bağ görevinden uzaklaştırıldı

Üniversitenin yayımladığı ilanda aranan kriterleri yalnızca eşinin karşıladığı ortaya çıkan Pamukkale Üniversitesi Rektörü Hüseyin Bağ görevinden uzaklaştırıldı.

Hüseyin Bağ | Fotoğraf: Pamukkale Üniversitesi

Reklam

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ'ın görevinden uzaklaştırıldığını açıkladı.

YÖK'ten yapılan yazılı açıklamada, "Yükseköğretim Genel Kurulunun 10.08.2020 tarihli toplantısında, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ hakkında Yüksek Denetleme Kurulu'nun raporu görüşülmüş ve Prof. Dr. Bağ görevinden uzaklaştırılmıştır" denildi.

NE OLMUŞTU?

Daha önce eşini İslami Bilimler Enstitüsü'ne sekreter olarak atamasıyla, ardından da Dil Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezine bilgisayar işletmeni olarak görevlendirmesiyle gündeme gelen Pamukkale Üniversitesi Rektörü Hüseyin Bağ, son olarak eşi için "adrese teslim" ilan açmıştı. YÖK, konunun basında yer alması üzerine Rektör Bağ hakkında soruşturma başlatmıştı.

Erdoğan tarafından, 16 Nisan 2017'deki başkanlık sistemi referandumundan 3 gün sonra “asaleten” rektör atanan Hüseyin Bağ, seçimden önce “Güçlü bir Türkiye için #bendevarım” diyerek “evet” oyu vereceğini ilan etmişti.

Göreve geldikten sonra eşini sekreter olarak atayan Bağ, atamanın kamuoyuna tepki çekmesi üzerine “Yasal olarak sorun yok” demişti. Ancak YÖK, “Yasaya uygun olsa da etik ilkelere uygun değil” diyerek atama işleminin iptalini istemişti. Derya Bağ, bunun üzerine istifa etmek zorunda kalmıştı.

Hüseyin Bağ, Ekim 2018'de ise eşi Derya Bağ'ı bu kez Dil Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezine bilgisayar işletmeni olarak görevlendirmişti.

Hüseyin Bağ, son olarak 7 Temmuz'da eşine özel “öğretim görevlisi” ilanıyla gündeme gelmişti. YÖK'ten yapılan açıklamada "İlanda özel şartların kişiye özel olarak belirlenerek rektörün eşini tarif eder şekilde olması nedeniyle; Yükseköğretimin teamül ve etik ilkeleri ile bağdaşmayacak nitelikte davranışları ile güvenirliği zedelenen rektör hakkında Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının 7 Ağustos tarihli talimatı ile Yükseköğretim Denetleme Kurulunca soruşturma yapılması uygun bulunmuştur" denilmişti. (HABER MERKEZİ)

Reklam