26 Mart 2020 16:29

Eğitim Sen, Rektör Hüseyin Bağ hakkında inceleme başlatılmasını istedi

Eğitim Sen, Pamukkale Üniversitesi’nde BİYOM arazisine iş makineleri ile girilmesine izin veren Rektör Hüseyin Bağ hakkında inceleme başlatılmasını istedi.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Pamukkale Üniversitesi’ne (PAÜ) bağlı Bitki Genetiği ve Tarımsal Biyoteknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin (BİYOM) çalışma alanı olan ve birçok araştırmanın yapıldığı arazi dün iş makineleri ile girilerek talan edilmişti. BİYOM’un profesörleri talana izin vermemek için direnirken, araziye gelen Rektör Hüseyin Bağ çalışmaları devam ettirdi. Denemelerin ve araştırmaların hala sürdüğü arazide görev yapan Prof. Dr. Fevziye Çelebi Toprak ve Prof. Dr. Ali Ramazan Alan görevlilere ve iş makinelerinin önüne yatarak protesto etti. 

EĞİTİM SEN: BİLİM İNSANLARINA ZOR KULLANILMASINI KINIYORUZ

Eğitim Sen konuya ilişkin resmi sitesinden açıklama yaparak Pamukkale Üniversitesi’nde yaşananlara tepki gösterdi.

Bilim insanlarına zor kullanılmasını kınadıkları belirtilen açıklamada, “Pamukkale Üniversitesi’nde yaşananların açıklanabilir bir tarafı yoktur. Bilim insanlarına zor kullanılması ve ayrıca bunun Rektör talimatıyla gerçekleşmesini MYK’mız şiddetle kınamakta ve acilen YÖK’ün bu konu ile ilgili inceleme başlatması gerektiğini kamuoyu ile paylaşırız” denildi.

Konuyla ilgili dün Evrensel'e açıklama yapan BİYOM müdürü Prof. Dr. Ali Ramazan Alan, “Biz çok ağır koşullarda çalışıyoruz. Mobbing altındayız” demiş rektörlüğün yapılacak çalışma ile ilgili BİYOM’a hiçbir açıklama yapmadığını dile getirmişti. Alanda yapılan çalışmaların kanunlara aykırı olduğunu belirten akademisyenler yıllardır arazide bulunan araştırmalar için emek verdiklerini ve iş makinaları ile yapılan talanın sorumlularından ve üniversitenin özel güvenlikleri tarafından darbedildikleri için darp raporu alıp dava açacaklarını dile getirdi.

PAÜ Rektörü Hüseyin Bağ ise dün sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Arazinin boş ekilmemiş yerinden botanik bahçesinin ve planladığımız başka projelerin pis su tahliye borusunu geçirmek için 80-100 cm derinliğinde kanal açtık, boruyu döşetip kapatacağız, daha sonra üzerine istedikleri her şeyi ekip dikebilirler. Bu çalışmada kesinlikle bahsi geçen tohum projesini aksatacak bir durum olmamıştır” ifadelerini kullanmıştı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

KHK ile ihraç edilen kamu emekçileri ve koronavirüs salgını

SONRAKİ HABER

Hacettepeli öğrenciler kalmadıkları yurdun ücretini ödemek istemiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...