05 Ağustos 2020 12:43

Merinos'un iş kazası geçirdikten sonra işten attığı işçi hastaneye kaldırıldı

Merinos Halı’da çalışırken elini makineye kaptırarak iş kazası geçiren, ardından işten atılan Osman Uzun elindeki yaraların kötüye gitmesi üzerine hastaneye kaldırıldı.

Fotoğraf: Mahmut Serem

Paylaş

Merinos Halı’da çalışırken halının yanmaması için elini makineye kaptırarak iş kazası geçiren, ardından işten çıkarılan Osman Uzun elindeki yaraların kötüye gitmesi üzerine hastaneye kaldırıldı.

Antep'te 25 Aralık Devlet Hastanesi Yanık Tedavi Merkezine gönderilen Uzun’un yarın ameliyat edileceği öğrenildi.

Evrensel’e konuşan Uzun, “Bugün parmaklarımda kanama ve uyuşma oldu. Elimi oynatamaz hale geldim. Doktor yarın operasyon geçireceğimi söyleyedi” diye konuştu.

Merinos’un kendisini kapının önüne koyarak mağdur ettiğini söyleyen Uzun, “Yetkililere, valiye sesleniyorum. Bu olayın üzerine gidin. Yapılan manevi ve maddi haksızlığın bir en evvel giderilmesini talep ediyorum. Ben mağdur edildim. Cebimde beş kuruş para kalmadı. Tedavi masrafımı karşılayacağım sigortam bile yok” dedi.

Antep Başpınar Organize Sanayi Bölgesinde bulunan Merinos Halı Fabrikasında temmuz ayında halıyı kurtarmak isterken elini makineye kaptırıp yaralanarak hastaneye kaldırılan işçi Osman Uzun tazminatı verilmeden işten atılmış, Merinos’un “kendisini bilerek yaraladı” dediğini belirten Uzun, fabrikayı defalarca aradığını ancak olumlu bir sonuç alamadığını söylemişti. (Antep/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Antep’te Koza Halı fabrikasında çalışan bir işçi Kovid-19’dan hayatını kaybetti

SONRAKİ HABER

Birleşik Metal-İş'e üye işçiler işyerlerinden seslendi: İstanbul Sözleşmesi'ni uygula

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa