18 Mayıs 2020 00:56

Merinos işçisi: Fabrikadan başka bir yerde virüsü kapma ihtimalim yoktu

Koronavirüs testi pozitif çıkan Merinos işçisi, "Şu an ölüm tehlikem var. Yazık. Üretime ara verse bu süreçte Merinos hiçbir şey kaybetmezdi. Olan bize oluyor" dedi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Umut YEĞİN
Antep

Geçtiğimiz günlerde koronavirüs tespit edilen işçiye ceza verileceği duyurusu asan Merinos'ta çalışan ve koronavirüs bulaşan işçi, “Üretim salgın döneminde de devam etti. Ben bu süreçte işten eve, evden işe gidip geldim. Fabrikadan başka bir yerde virüsü kapma ihtimalim yoktu” dedi.

"İŞTEN EVE, EVDEN İŞE GİDİP GELDİM"

Dr. Ersin Arslan Eğitim ve Araştırma Hastanesinde karantina uygulanarak tedavi altına alınan işçi, fabrikada birlikte çalıştığı işçiler içerisinde giderek artan koronavirüs vakalarına üretimin devam etmesinin sebep olduğuna dikkat çekerek, “Virüsü dışarıda kaptığımız söyleniyor. Ben bu süreçte işten eve, evden işe gidip geldim. Fabrikadan başka bir yerde virüsü kapma ihtimalim yoktu. Çünkü çalışmaktan başka bir yere gidip gelmedim” diye konuştu.

"SONUCUN POZİTİF ÇIKTIĞINI İNTERNETTEN ÖĞRENDİM"

Fabrikada çalıştığı sırada temas halinde olduğu birçok işçinin koronavirüs testinin pozitif çıktığı haberini aldığını belirten işçi, “Bende de soğuk algınlığı gibi belirtiler vardı. Fabrikada birlikte çalıştığım, temas ettiğim işçiler arasında pozitif vakalar çıkınca çarşamba günü izin alıp acilen hastaneye gidip test yaptırdım. Sonrasında sonucun pozitif çıktığını internetten öğrendim ve apar topar hastaneye geldim. Cuma gününden beridir Dr. Ersin Arslan Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi altına alındım. Eşime ve annem ile babama da test yapıldı ama henüz sonuçları çıkmadı. Ben aslında kendimden değil, aileme zarar gelmesinden korkuyorum” dedi.

"EKMEĞİM İÇİN BU DURUMA GELDİM"

Merinos’ta salgın süreci boyunca çalışmaya devam ettiklerini söyleyen işçi, “İki yıldır Merinos’ta çalışıyorum. Salgın sürecinde de çalışmaya devam ettik. İhtiyaç olan bir şey de üretmiyoruz yani. Halı bu sonuçta pek gerekmeyen bir şey. Biz ekmeğimizin derdindeyiz. Benim ne suçum vardı? Ailemin ne suçu vardı? Ekmeğim için bu duruma geldim ve benim şu an ölüm tehlikem var. Yazık yani. Üretime ara verse bu süreçte Merinos hiçbir şey kaybetmezdi. Olan bize oluyor. Başka kimseye hiçbir şey olmuyor” şeklinde konuştu.

Söz konusu iddialar üzerine fabrikayı telefonla aradık. Ancak fabrika telefonumuzu açmadı. 

FABRİKA SKANDAL BİR DUYURU YAPMIŞTI

Merinos çalışan işçilerde geçtiğimiz hafta üst üste çıkan koronavirüs vakaları sonucu üretime ara verilmiş ve fabrikaya “Tüm personelimiz fabrikamızın kapalı olduğu dönemde koronavirüs (COVİD-19) bulaşmaması için kendisini evde izole edecektir. Bu dönem sonunda virüs bulaşı tespit edilen personelimize cezai işlem uygulanacaktır.” duyurusu asılmıştı.

ÖNCEKİ HABER

Kovid-19’a bağlı işçi ölümleri ve nedenleri

SONRAKİ HABER

İTÜ öğrencileri Pass-Fail ve yaz okulu talebi ile sosyal medya kampanyası başlattı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...