31 Mart 2020 11:20
Son Güncellenme Tarihi: 31 Mart 2020 12:51

Merinos'ta koronavirüs tedbirini eleştirdiği için işten atılan işçi işe geri alındı

Antep’te Merinos Halı'da çalışan Mehmet Boztepe, koronavirüs salgınına karşı fabrikada alınan "tedbirleri" sosyal medyada eleştirmesi üzerine işten atıldı. Eylem üzerine işçi işe geri alındı.

İşten atılan Mehmet Boztepe, Merinos fabrikası önünde oturma eylemine başladı. | Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Umut YEĞİN
Antep

Antep’te Merinos Halı Fabrikasının Koronavirüs salgınına karşı aldığı “tedbirler”i sosyal medyadan eleştirdiği için işten atılan Mehmet Boztepe’ye tüm hakları iade edilip, iki ay içerisinde işe geri alınma sözü verildi.

Beş yıldır Merinos’ta çalışan ve sosyal medyada fabrikanın salgına ilişkin tedbirlerini eleştirdiği için tazminatı dahi verilmeden işten atılan Mehmet Boztepe fabrika önünde oturma eylemine başlamıştı. Mehmet Boztepe’nin fabrika önündeki mücadelesi ses getirdi. DİSK Tekstil Sendikası Gaziantep Temsilciliği’nin girişimleri, sosyal medyadan fabrikaya gelen tepkiler ve yaptığımız haber sonrasında görüşmeye çağırılan Mehmet Boztepe’nin kıdem ve ihbar tazminatı hesaplanarak elden verildi. Ayrıca kabul etmesi halinde iki ay içerisinde yeniden işe alınacağının sözü verildi.

MERİNOS: BURADA DURUP İŞYERİMİZE ZARAR VERİYORSUN

Durumu değerlendiren Boztepe, “Konuştuk anlaştık. Bana ‘burada durup işyerimize zarar veriyorsun. Bu kadar uzatmaya, sosyal medyadan bu kadar paylaşım yapmaya gerek var mıydı?​’dediler. Sonra da İşletme Müdürü Şükrü Babayiğit, iki aya kadar da işe geri alacaklarının sözünü verdi. İşe geri alınacağıma dair bir belge vermediler ama diğer haklarımı fazlasıyla aldım” dedi.

“SOSYAL MEDYA ETKİLİ OLDU”

Kıdem ve ihbar tazminatını alan Boztepe, “Şu an işçi çıkarmak istemediklerini söyleyip, istifa ettiğime dair bir belge imzalattılar. Paramı nakit, elden aldım. İşten çıkış kodumu da güncellediler. İşsizlik maaşından yararlanabilmem için. Sosyal medyanın özellikle çok fazla etkisi oldu. Sendikanın ve yapılan haberin de çok etkisi oldu. Herkese dayanışmalarından dolayı teşekkür ederim” diye konuştu.

FABRİKANIN KORONAVİRÜS TEDBİRİNİ ELEŞTİRDİĞİ İÇİN İŞTEN ATILMIŞTI

Türkiye’nin en tanınmış firmalarından, kurumsal kimliğine ve marka değerine çok önem verdiğini, çalışanların haklarına saygılı olduğunu iddia eden ve yaklaşık 3 bin işçinin çalıştığı Merinos Halı Fabrikası’nda geçtiğimiz hafta Koronavirüs salgınına “tedbir”  olarak yemekhane kapatılıp, işçilere sandviç ve ayran verilmeye başlanmıştı. Ve işçiler yemeklerini makine aralarında yemek zorunda kalmıştı. Ayrıca işçilerin çay hakkı da iptal edilmişti. Bu durumun Facebook da “ANTEP İşçi Postası” adlı bir sayfada geçtiğimiz hafta Cuma günü fotoğraflarla paylaşılmasının ardından fotoğrafın altına uygulamayı eleştiren bir yorum yazması gerekçe gösterilerek 5 yıldır çalıştığı işyerinden tazminatsız bir şekilde çıkarılmıştı.

ÖNCEKİ HABER

TÜKODER İzmir Şubesi: İhaleyi bırakın, korona ile mücadele edin

SONRAKİ HABER

Uzaktan eğitim, eşit olmayan şartlar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa