04 Ağustos 2020 12:35

İzmir'deki İstanbul Sözleşmesi eylemine Emniyetten engelleme girişimi

İstanbul Sözleşmesine dönük saldırılara karşı İzmir'de yarın saat 18.30'da yapılacak eylem, Emniyet tarafından "Yürüyüş yapamazsınız" denilerek engellenmek istendi. Kadınlar ise eylemde kararlı.

Görsel: Twitter

Reklam

İzmir'de 5 Ağustos'taki buluşmanın emniyet güçleri tarafından engellenmek istenmesine karşı kadınlar #kadınyürüyüşüengellenemez diyerek açıklama yaptı.

İstanbul Sözleşmesi'ne dönük saldırılara karşı 5 Ağustos’ta Türkiye’nin pek çok kentinde kadınlar eylem kararı aldı. İzmir’de de saat 18.30’da ÖSYM önünde toplanıp Alsancak'a yürümek için çağrı yapan kadınlara İzmir Emniyet Müdürlüğünden "Yürüyüş yapamazsınız" denildi. Ancak kadınlar engellemelere rağmen "İstanbul Sözleşmesi yaşatır" diyerek buluşacaklarını açıkladı.

Kadınlar saat 20.00'de sosyal medyada bu engelleme girişimlerine karşı #KadınYürüyüşüEngellenemez diyerek seslerini yükseltecekler.

Kadınların engelleme girişimine yanıtı şöyle:

"İstanbul Sözleşmesi'ne yönelik saldırılara karşı İzmir'deki tüm kadın örgütlerinin bir araya gelerek karar verdiği yürüyüşümüz İzmir Emniyeti tarafından engellenmek isteniyor. Biz bu engelleri şiddete uğradığımızda başvurduğumuz karakollarda bize verilen cevaplardan tanıyoruz. 'Haklarımızdan ve hayatımızdan vazgeçmiyoruz' sözümüz net, kararımız kesin. Biz kadınlar, 'Sözleşmeyi uygula' talebimizi dile getirmek için Alsancak ÖSYM önünde buluşacağız.

Tüm kadınları da bu sesi hep birlikte yüksek sesle dile getirmeye çağırıyoruz.

Kadınları değil, şiddet faillerini engelleyin. İstanbul Sözleşmesi Yaşatır, Vazgeçmiyoruz." (EKMEK VE GÜL)

Reklam