05 Temmuz 2020 05:22
Son Güncellenme Tarihi: 05 Temmuz 2020 13:01

Havai fişek fabrikasındaki patlamada hayatını kaybedenlerin sayısı 6'ya yükseldi

Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım, havai fişek fabrikasındaki patlamaya dair "Hayatını kaybedenlerin sayısı 6'ya yükseldi. Kayıp 1 kişiyi arama çalışmaları sürüyor" dedi.

Fotoğraf: İbrahim Yozoğlu / AA

Paylaş

Sakarya'nın Hendek ilçesindeki havai fişek fabrikasında meydana gelen patlamanın ardından bölgede başlatılan arama kurtarma çalışmaları verilen aranın ardından bugün devam etti. Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım, havai fişek fabrikasındaki patlamaya dair  "Hayatını kaybedenlerin sayısı 6'ya yükseldi. Kayıp 1 kişiyi arama çalışmaları sürüyor" dedi.

Yukarıçalıca mevkisindeki havai fişek fabrikasında meydana gelen ve yaklaşık 50 kilometre uzaklıktan, kentin birçok noktasından duyulan patlamanın ikinci gününde bölgede arama kurtarma çalışmaları yürütüyor.

AFAD, jandarma ve itfaiye personelinden oluşan ekip, fabrika alanında ve etrafında arazi taraması yapıyor.

Öte yandan alanda enkaz kaldırma ve kırma çalışmaları sürüyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım, "Hayatını kaybedenlerin sayısı 6'ya yükseldi. Kayıp 1 kişiyi arama çalışmaları sürüyor" dedi.

SORUŞTURMA EKİBİ HAZIRLANDI ANCAK SENDİKALAR VE ODALAR SÜRECİN DIŞINDA TUTULDU

Defalarca patlamasına rağmen, "Denetimler tam" diyerek sorumluluğu üzerinden atan devlet yetkilileri, havai fişek fabrikasındaki patlamaya ilişkin başlattıkları soruşturmada tepkilerin ardından iş müfettişi görevlendirdi ancak sendikalar ve odalar sürecin dışında tutuldu.

İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre olayla ilgili yapılan soruşturmada bir mülkiye başmüfettişi, bir polis başmüfettişi ve bir jandarma müfettişi görevlendirildi. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk  2 iş müfettişi ile teftiş başkan yardımcısının görevlendirildiği bildirdi.

Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) Türkiye Direktörü Numan Özcan ise  sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada iş müffettişinin yanı sıra iş sağlığı ve güvenliği uzmanının da görevlendirilmesi geretktiğini vurgu yaptı.

NE OLMUŞTU?

Sakarya'nın Hendek ilçesi Yukarıçalıca mevkisinde yaklaşık 15 dönüm üzerine kurulu havai fişek fabrikasında önceki gün saat 11.15'te meydana gelen ve yaklaşık 50 kilometre uzaklıktan, kentin birçok noktasından duyulan patlamalarda 4 işçinin hayatını kaybettiği, 114 kişinin yaralandığı, 3 kişinin de kayıp olduğu bildirilmişti.

Hayatını kaybedenlerden Havva Çelik ve Sebahattin Tepeçınar'ın cenazeleri dün defnedilmişti.

Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı ile başlatılan soruşturma kapsamında ise Müdür H.A.V, fabrikada ustabaşı olarak çalışan E.Ö. ile A.A gözaltına alınmıştı. (İŞÇİ SENDİKA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Baroların tüm itirazlarına rağmen ‘Çoklu baro’ teklifi komisyonda kabul edildi

SONRAKİ HABER

Koronavirüs ihlallerinde kesilen para cezaları ödenmezse faiz işliyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...