04 Temmuz 2020 18:37
Son Güncellenme Tarihi: 05 Temmuz 2020 09:05

İTÜ kulüpleri mağduriyetin karşısında

İstanbul Teknik Üniversitesi'nde online finaller başladığından beri öğrencilerin mağduriyetlerine karşın 20'ye yakın İTÜ kulübü bir araya gelerek açıklama yaptı.

Fotoğraf: Google Streetview

Paylaş

Berkant TATLI
Metin Berk SÜER
İstanbul

İstanbul Teknik Üniversitesi'nde online finaller başladığından beri, öğrencilerin karşılaştığı birçok mağduriyete karşın 20'ye yakın İTÜ kulübü bir araya gelerek sorunlara karşı öğrencilerin taleplerinin kabul edilmesi yönünde bir açıklama yayınladı. Kulüpler okulda yaşanan birçok mağduriyet için rektörlük ile bir görüşme talebinde bulunduklarını fakat rektörlükten taleplerine herhangi bir geri dönüş gelmediğini belirttiler. Rektörlükten talep edilen görüşmenin tüm İTÜ kulüplerinin temsilcilerinin katılabileceği ve canlı yayınlanabilecek bir formatta olmasını talep eden kulüplere okulun sekreterliğinden her kulübün bunu talep edemeyeceği ancak okulun Kulüpler Birliği başkanı talep ederse dikkate alınacağı geri dönüşü geldi. Bununla birlikte kulüplerin görüşme talebi için mail attıkları ve okulun 7/24 açık olarak öğrencilere hizmet vereceği söylenen pandemi maillerinin başında da herhangi bir görevli bulunmadığı kulüplere iletilerek o maillerden rektörlüğe ulaşamayacakları söylendi. Bunun üzerine kulüpler Kulüpler Birliği ile görüşmeye geçerek taleplerini bir kez daha iletmiş olmalarına rağmen kulüplere rektörlük ve Kulüpler Birliği özelinde taleplerinin değerlendirildiğine dair bir açıklama yapılmadı.

İTÜ’DE TEPKİLER DEVAM EDİYOR

Bunun üzerine kulüpler yaşanan tüm olayları okulun öğrencileri ve diğer kulüpleri ile paylaşmak ve bu konuda birlikte adım atma olanaklarını geliştirmek adına yaşananları özetleyen bir açıklama yayınladıl ve okulda acilen giderilmesi gereken talepleri yenilediler. Ayrıca bu olayın okul öğrencileri ve diğer kulüpler tarafından görünür olması adına Twitter üzerinde #İTÜlüleraçıklamabekliyor hashtagiyle bir çalışma başlattılar ve Türkiye gündemine girdiler. Ayrıca başlatılan hashtag çalışması ile birlikte günlerdir İTÜ’lü öğrenciler tarafından dillendirilen mağduriyetler ve talepler de Türkiye genelinde tekrar görünür bir şekilde devamlı olarak sürdürülmeye devam edildi. 

Toplulukların ortak açıklamasına buradan erişebilirsiniz.

(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Meslek lisesinde dezenfektan üretim atölyesinde patlama iki öğretmen yaralı

SONRAKİ HABER

DİSK Gıda-İş'ten Sakarya açıklaması: İşçi cinayetinin sorumluları yargılanmalı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa