29 Mayıs 2020 06:01

ABD'de George Floyd'u öldüren polise ünlü isimler tepki gösterdi

ABD'nin Minneapolis kentinde George Floyd adlı siyahın polisler tarafından gözaltına alınırken öldürülmesine ünlü isimler sosyal medyada tepki gösterdi.

Fotoğraf: AA

Paylaş

ABD'nin Minneapolis kentinde siyah George Floyd'un hayatını kaybetmesine neden olan polis memurlarına spor ve sanat dünyasının ünlü isimlerinden tepki yağdı.

Amerikan Futbol Ligi (NFL) ve Amerikan Basketbol Ligi (NBA) oyuncuları Floyd’un gözaltına alınması esnasında hayatını kaybetmesi üzerine, sosyal medya hesaplarından polis şiddeti ve ırksal adaletsizliğe dikkat çeken paylaşımlarda bulundu.

NBA tarihinin en yetenekli oyuncuları arasında gösterilen Los Angeles Lakers'ın ileri oyuncusu LeBron James, NFL’nin prestijli oyuncusu Colin Kaepernick’in, polis şiddeti ve ırksal adaletsizliğe dikkat çekmek için, Amerikan milli marşı okunurken yere diz çöktüğü fotoğrafını sosyal medya hesabından paylaştı.

Siyah basketbolcu, Kaepernick’in fotoğrafının sol tarafına ise aynı pozisyonda, Floyd’un boynuna dizi ile bastıran polisin fotoğrafını koyarak ''İşte bunun için. Şimdi anladın mı? Yoksa hala senin için bulanık mı?'' notunu paylaştı.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Do you understand NOW!!??!!?? Or is it still blurred to you?? #StayWoke

LeBron James (@kingjames)'in paylaştığı bir gönderi ()

Formula 1 yıldızı Lewis Hamilton da James'in Floyd ile ilgili Instagram hikayelerini kendi sayfasında paylaştı.

Eski NBA oyuncusu Stephen Jackson da Floyd’un fotoğrafının altına, "İkimizin de ismi sonsuza kadar yaşayacak." notunu yazarak tepkisini dile getiren bir başka sporcu oldu.

Olayın yaşandığı eyaletin futbol takımı Minnesota Vikings de stadyumlarının çok yakınında yaşanan olayla ilgili, Twitter hesaplarından, ''Toplumumuzdaki herkes korunaklı ve güvende hissetme hakkını hak ediyor.'' paylaşımında bulundu.

Houston Texans savunma oyuncusu J.J. Watt ise düzenlediği basın toplantısında, ''Videoyu gördüm ve bence iğrenç. Yapılan açıklama bana göre hiçbir anlam ifade etmiyor. Yaşadığı sıkıntıyı açıkça söyleyen biri var, ölümüne yol açmadan bu durum çözülmeliydi. Bunun üzerine güçlü bir şekilde gidilmeli'' ifadeleriyle tepkisini dile getirdi.

NFL yıldızları Odell Beckham Jr. ve DeMarcus Lawrence, NBA yıldızları Jaylen Brown ve Donovan Mitchell de Floyd'un ölümüyle ilgili hayal kırıklıklarını Twitter hesaplarında paylaşarak tepki veren sporcular arasında yerlerini aldı.

Öte yandan, dünyaca ünlü ses sanatçısı Madonna da Instagram hesabından Floyd’un ölümüyle ilgili polisi suçlayan bir paylaşımda bulundu.

Floyd’un boynuna dizi ile bastıran polisin görüntüsünün altındaki paylaşımında küfürlü ifadeler de kullanan sanatçı, ''George Floyd’u kelepçeli ve boynuna bu polisin dizi ile bastırırken seyretmek uzun zamandır gördüğüm en kalp kırıcı görüntüydü. Bu memur, kayda alındığını biliyordu ve onu kibirle öldürdü'' sözlerine yer verdi.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

with his knee on his neck, handcuffed and helpless, crying for his life with his face in the street is the most sickening, heartbreaking thing ive seen in a long time. This Officer knew he was being filmed and murdered him with arrogance and Pride. This has to stop!! Until we can over come Racism in America— no one should be allowed to carry a gun. Most of all cops. God Bless you George Floyd Im so sorry for you and your family. And all the senseless killings that have gone before you. Will it ever end? I pray to GOD it does one day. Until then—Fuck The Police! Yea I said it. Im not interested in being PC. Im interested in Justice. @shaunking #georgefloyd #justice #guncontrol

Madonna (@madonna)'in paylaştığı bir gönderi ()

 

ABD'de 46 yaşındaki siyah Amerikalı George Floyd, 25 Mayıs 2020 Pazartesi günü, dolandırıcılık şüphesiyle Minneapolis’te polisler tarafından gözaltına alınırken bir polisin uzun süre ensesine diziyle basması nedeniyle nefessiz kalmış ve hayatını kaybetmişti.

ÖNCEKİ HABER

Gülsüm Elvan: Poliste bu yetki oldukça nice çocuklar ölür

SONRAKİ HABER

Sudan’da yakıt krizini protesto edenler hükümet binalarını ateşe verdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa