21 Mayıs 2020 20:01
Son Güncellenme Tarihi: 22 Mayıs 2020 20:05

Bayramda 81 ilde uygulanacak sokağa çıkma kısıtlaması başladı

Bayramda 81 ilde uygulanacak sokağa çıkma kısıtlaması başladı. Kısıtlama 27 Mayıs saat 00.00'da sona erecek.

Fotoğraf: Ayşe Nur Akçelik/AA

Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 18 Mayıs'ta yaptığı açıklamada, Ramazan Bayramı'nda 81 ilde sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacağını açıklamıştı. 81 ilde sokağa çıkma kısıtlaması başladı. 23-24-25-26 Mayıs'ta uygulandıktan sonra 27 Mayıs saat 00.00'da sona erecek.

Market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçiler, İçişleri Bakanlığının genelgesine göre bayram arefesine denk gelen 23 Mayıs Cumartesi günü 10.00-17.00 saatleri arasında hizmet verebilecek. 24 Mayıs Pazar, 25 Mayıs Pazartesi ve 26 Mayıs Salı günleri ise market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçiler ile online satış yapan işletmeler tamamen kapalı olacak.

İSTANBUL'DA ALIŞVERİŞ VE TRAFİK YOĞUNLUĞU

Sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle alışveriş yapan yurttaşlar, kentin bazı noktalarında yoğunluğa neden oldu.

Anadolu Yakası'nda 4 günlük sokağa çıkma kısıtlaması öncesi Üsküdar, Kadıköy, Maltepe gibi ilçelerin çarşı ve meydanlarında yoğunluk yaşandı. Bağdat Caddesi'nde araç yoğunluğunun yanı sıra yaya trafiğinde de artış dikkat çekti.

Kadıköy'de bazı market ve bakkallarda yoğunluk gözlenirken, yurttaşlar fırın, manav ve market önlerinde uzun kuyruklar oluşturdu. 

Kentin bazı bölgelerinde trafik akışında yoğunluk yaşandı. Özellikle D-100 ve TEM otoyollarının bağlantı yolları, Beşiktaş ve Ortaköy güzergahlarında yoğunluk görüldü.

65 YAŞ ÜSTÜNE BAYRAMDA SOKAĞA ÇIKMA İZNİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bayramın birinci günü olan 24 Mayıs Pazar günü saat 14.00 ile 20.00 saatleri arasında 65 yaş üstü vatandaşlarımız sokağa çıkabilecekler" demişti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

TÜİK Başkanlığına Muhammed Cahit Şirin atandı

SONRAKİ HABER

Fransa Ekonomi Bakanı Le Maire açıkladı: Renault tamamen kapanabilir

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...