Türkiye'de koronavirüs salgınına dair tüm gelişmeler (22 Mayıs)

Türkiye'den yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına ilişkin öne çıkan olaylar, açıklamalar ve analizler...

.
01:43

Paylaş

EDİRNE'DE SOKAĞA ÇIKMA KISITLAMASINA UYMAYANLARA CEZA VERİLDİ

Edirne'de, sokağa çıkma kısıtlamasına uymadığı belirlenen iş yeri sahibine idari para cezası uygulandı. Sokağa çıkma kısıtlamasına uymayanlara, Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'nun 282'nci maddesi uyarınca 789 liradan 3 bin 182 TL'ye kadar idari para cezası uygulanıyor. (AA)

 

00:07

Paylaş

81 İLDE 4 GÜNLÜK SOKAĞA ÇIKMA KISITLAMASI BAŞLADI

Koronavirüsle (Kovid-19) mücadele kapsamında 81 ilde 23-24-25 ve 26 Mayıs'ta uygulanacak sokağa çıkma kısıtlaması başladı.

 

22:25

Paylaş

CAMİLER 29 MAYIS'TA İBADETE AÇILIYOR 

İçişleri Bakanlığının yayımladığı yeni genelgeye göre, 29 Mayıs günü itibarıyla cami ve mescitlerde cemaatle birlikte öğle, ikindi ve cuma namazları kılınabilinecek.

 

21:15

Paylaş

ARAŞTIRMA: HİDROKSİKLOROKİN KOVİD-19 HASTASINDA RİSKİ ARTIRABİLİYOR

Hakemli tıp dergisi The Lancet'te yayımlanan makaleye göre, sıtma ilacı olarak bilinen ve klorokin ya da hidroksiklorokin içeren ilaçlar Kovid-19 hastalarında ölüm riskini artırabiliyor.

 

19:57

Paylaş

TÜRKİYE'DE KOVİD-19 NEDENİYLE CAN KAYBI 4 BİN 276 OLDU

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'nin koronavirüs tablosunu paylaştı. Türkiye'de son 24 saatte 27 kişi hayatını kaybederken toplam can kaybı 4 bin 276 oldu.

19:44

Paylaş

İBB BİLİM KURULU: İSTANBUL'A DAİR SAĞLIKLI BİR VERİ YOK

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Bilimsel Danışma Kurulu, "İstanbul İçin Açılmanın Aşamaları" konusunda bir rapor yayımladı. Raporda, ölüm sayılarında Türkiye genelinde bir azalma olduğu ancak İstanbul’a dair sağlıklı bir verinin bulunmadığı vurgulandı.

 

19:43

Paylaş

MENEMEN'DE YAŞAYAN KADINLAR ANLATTI: BURALARDA ÖNLEM ALAN YOK

Menemen TOKİ’de buluşup sohbet ettiğimiz kadınlar, koronavirüs salgını sürecinde yalnız bırakıldıklarını söyledi. Kadınlar “Yasak var diyorlar ama denetleme olduğu söylenemez, bir tek bizler evden çıkmıyoruz. Gençler yasak olduğu günlerde bile dışarıya çıkıyor. Buralarda özellikle halk sağlığını düşünen, buna göre önlemler alan ve bilgilendirmelerde bulunan kurum filan yok” dedi.

18:51

Paylaş

SALGIN ÇARŞI PAZARI VURDU: DİYARBAKIR'DA ESNAF ŞİKAYETÇİ

Kovid-19 salgını nedeniyle geçtiğimiz yıllara oranla durgunluğun hakim olduğu Diyarbakır'da satış yapamamaktan dert yanan esnaf, hükümetin salgın sürecindeki politikalarını eleştirdi.

16:45

Paylaş

HALİLOĞLU GOLD ÇUVAL'DA BİR İŞÇİDE DAHA KORONAVİRÜS TESPİT EDİLDİ

 

16:45

Paylaş

SİLİVRİ CEZAEVİNDE BİR KİŞİ KOVİD-19'DAN YAŞAMINI YİTİRDİ

 

15:47

Paylaş

SES SALGINININ İKİ AYLIK RAPORUNU AÇIKLADI

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası, Kovid-19 salgınının iki aylık raporunu açıkladı.

• Kurumların çocuklarla teması zayıfladı risk arttı

• Eve kapanma ve ekonomik sorunlar kadınlara şiddet getirdi

• Mülteciler en temel olanaklara bile ulaşamıyor

• Hasta olduğunu bilmeyen yüz binler var

15:45

Paylaş

DR. UĞUR ERTUĞRUL KORONAVİRÜS NEDENİYLE YAŞAMINI YİTİRDİ

 

14:06

Paylaş

ANA DİLİNDE PSİKOLOJİK DESTEK HATTI

 

14:05

Paylaş

416 BİN 598 KİŞİ SEYAHAT İZİN BELGESİ ALDI

11:52

Paylaş

ADANA TABİP ODASI KOVİD-19 İÇİN İKİNCİ DALGA UYARISINDA BULUNDU

Adana Tabip Odası Yönetimi, yaptığı yazılı açıklamada Kovid-19 pandemisinde ikinci dalga olasılığı varken ekonomik gerekçelerle normalleşme sürecine girilmesinin doğru olmadığını belirtti.

09:56

Paylaş

TTB, KOVİD-19 İZLEME GRUBU ÜYELERİ: SALGIN DALGALI İLERLİYOR, BİTECEĞİ DÜŞÜNÜLMEZ

Sağlık Bakanı’nın "Salgın etkisini kaybetmeye başladı" açıklamasını ve salgın hakkında alınan önlem ve uygulamaları, Doç. Dr. Cavit Işık Yavuz ve Prof. Dr. Özlem Azap Kurt Evrensel'e değerlendirdi.

Doç. Dr. Cavit Işık Yavuz: Önlemler kamusal olarak alınmalı ve hayata geçirilmelidir, rastgele hareket edemeyiz. Daha herhangi bir aşı veya çözüm bulunamadı. Salgınla baş etmek uzun süreler alacak ve farklı dalgalar yaşayacağız.

09:54

Paylaş

PTT İŞÇİSİ: POSTALARI ALIP GİDECEKSİNİZ YOKSA...

Salgın süreciyle birlikte iş yüklerinin arttığını belirten PTT işçisi, çalışan sayısının artırılmasını istiyor.

 

09:53

Paylaş

RAMAZAN BAYRAMI İŞÇİ VE EMEKÇİLER İÇİN "SALGIN BAYRAMI" OLACAK

Gazeteci İskender Bayhan: Ramazan Bayramı işçi ve emekçiler için salgın bayramı olacak. Çünkü bayrama ve sokağa çıkma yasağına rağmen çalıştırılacaklar.

09:50

Paylaş

B/S/H TAM KAPASİTE ÇALIŞMAYA HAZIRLANIYOR, İŞÇİLER TEDİRGİN

B/S/H’de üretim salgın öncesi seviyeye çıkarken, sözleşmeli işçi alımı da başladı. Çalışma sisteminin de salgın öncesine dönmeye başladığını söyleyen işçiler tedirgin.

09:49

Paylaş

SUYA YAZMAK!

Ahmet Yaşaroğlu yazdı: Pandemi kapitalist sistemin üzerindeki dokunulmazlık zırhını söküp atmaya devam ediyor. Böyle bir sistemin sürdürülemeyeceğine ilişkin tartışmalar yapılıyor ve önümüzdeki günlerde hem bu tartışmaların daha fazla yoğunlaşacağının, hem de sınıf mücadelesinin sertleşeceğinin belirtileri bugünden görülebiliyor.

09:48

Paylaş

"YENİ NORMAL" VE EMEKÇİLER

Erkan Aydoğanoğlu yazdı: Kovid-19 salgını ile birlikte gündeme getirilen ‘yeni normal’ kavramının tam olarak ne anlama geldiği ve nasıl bir şey olduğu tartışılırken, milyonlarca emekçinin ve ailelerinin yaşadıkları sorunların, karşı karşıya oldukları riskler ısrarla dikkate alınmıyor.

DÜN NE OLMUŞTU?

• Kordon ve Karşıyaka sahilinde çemberli fiziki mesafe uygulaması başlatıldı.

• 22 Mart tarihli genelge ile sokağa çıkmaları kısıtlanan 65 yaş ve üzerindeki vatandaşlar seyahat izin belgesi almak ve gittikleri yerlerde en az 30 gün kalmak şartı ile istedikleri yerleşim yerine gidebilecek.

• 65 yaş ve üzerindeki kişilerin seyahat izinleri için E-devlet üzerinden başvuru yapmak isteyen vatandaşlar, şifre almak için kendilerine en yakın PTT şubelerine akın etti.

• İŞKUR Bursa İnegöl Hizmet Merkezinde görevli 12 memurun koronavirüs testi pozitif çıktı. Şubede görevli tüm çalışanlar karantinada.

• Kütahya'nın Emet ilçesinde, fabrika yemekhanesindeki bir personelde koronavirüs tespit edilmesi üzerine 30 kişi, evlerinde bir gün süreyle karantinaya alındı.

• Kastamonu'nun Tosya ilçesinde, yaklaşık 300 kişinin çalıştığı KYTEKS tekstil fabrikasında 6 işçide koronavirüs tespit edildi.

• Zonguldak Alaplı'da faaliyet gösteren Dinarsu Ak-Al İplik fabrikasında 3 işçinin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) testlerinin pozitif çıktığı öğrenildi.

• Kayseri’de Aras Kargo'da çalışan 12 işçide koronavirüs tespit edildi. İşçilerle temas ettiği belirlenen 65 kişi evlerinde karantinaya alındı.

• Ölüm raporuna “doğal ölüm” yazılan cenaze cemaatle defnedildi, valilik ölümün koronavirüsten olduğunu sonradan açıkladı.

• Zonguldak ve Iğdır'da maske takmak zorunlu hale getirildi.

Kovid-19 - Koronavirüs salgınında son durum

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa