12 Mayıs 2020 20:15
Son Güncellenme Tarihi: 13 Mayıs 2020 10:12

Dekan Orhan Acar'ın çirkin yüzü kameraya yansıdı: Kızların resimlerini görüyoruz…

Video görüşmesinde yayını açık unutup “Kızların resimlerini de görüyoruz böylece ha, çaktırma” diyen Gazi Üniversitesi Fen Fakültesi Dekanı Orhan Acar hakkında soruşturma açıldı, Dekan istifa etti.

Orhan Acar | Fotoğraf: gazi.edu.tr

Paylaş

Gazi Üniversitesi Fen Fakültesi Dekanı Orhan Acar, video konferans görüşmesinde yayını açık unutup öğrencileri hakkında “Kızların resimlerini de görüyoruz böylece ha, çaktırma” dedi. Acar'ın bu sözleri büyük tepki topladı. Gazi Üniversitesi, tepkiler üzerine Orhan Acar hakkında soruşturma başlatıldığını ve dekanın istifa ettiğini duyurdu. Eğitim Sen konuya dair açıklamasında "Üniversiteleri terk etmeyecek, bu zihniyete teslim olmayacağız" dedi.

YAYINI AÇIK UNUTUNCA ÇİRKİN YÜZÜ KAMERAYA YANSIDI 

Orhan Acar, video konferansta olduğunu ve kameranın açık olduğunu hesap etmeyerek, öğrencilerin isimlerini okuduğu sırada “Kızların resimlerini de görüyoruz böylece, çaktırma” dedi.

Odadaki başka bir kişi tarafından "Sizi takip ediyor olmasınlar" diye uyarılan Acar, kontrol edip “Sesim de gidiyor” dedi. Odadaki kişinin “Öğrenciler bu dediklerini duyarlar” demesi üzerine ise sessizliğe bürünen Acar, daha sonra kameraya bakarak güldü.

Acar'ın bu sözleri büyük tepki çekti ve sosyal medyada "#GaziFenDekanıİstifaEt", "#OrhanAcarGörevindenAlınsın" etiketleri gündem oldu.

SORUŞTURMA AÇILDI, İSTİFA ETTİ

Gazi Üniversitesi, tepkiler üzerine Orhan Acar hakkında soruşturma başlatıldığını ve dekanın istifa ettiğini duyurdu. Açıklamada “Üniversitemiz Fen Fakültesi Dekanlık görevini vekaleten yürüten Prof. Dr. Orhan Acar’ın sosyal medya ve basına yansıyan ifadeleri nedeniyle yasal süreç başlatılmış olup, sürecin selameti açısından kendisi 13.05.2020 tarihinde istifa etmiştir” denildi.

EĞİTİM SEN: ÜNİVERSİTELERİ TERK ETMEYECEK, BU ZİHNİYETE TESLİM OLMAYACAĞIZ

Eğitim Sen tarafından Gazi Üniversitesi Fen Fakültesi Dekanı Orhan Acar ile ilgili yapılan açıklamada “Kurum kültürüne dair kafalarında sadece ‘yukarıdan gelen talimatları uygulamak’ olan vasıfsız, atanmış yöneticiler eliyle üniversitelerin geldiği hal bu resimde bir kez daha gözler önüne serildi. En çok da üniversitelerdeki yöneticilerin erkek egemen sistemi kurumlarda sürdürmeye ne kadar heveskâr olduklarını gördük bu resimden. 

Bu resim bizlere elbette başka şeyler de gösterdi; en çok da aynı fakültede çalışan öğretim üyelerinin ses çıkarması, itiraz etmesi gereken böyle bir olayda, onlardan çok öğrencilerin ses çıkarması, tepki göstermesi dekanın istifa etmesi ile sonuçlandı. Kurum çalışanlarının bu olayda sessiz kalması, atanmış vasıfsız yöneticiler eliyle varlığı sürdürülen erkek egemen sistemin üniversitelerde nasıl da kanıksandığının tipik bir göstergesidir. Yazık ki 40 yıllık geçmişe sahip bir fakülte uzun süre bu olayla birlikte anılacaktır” denildi.

Erkek egemen cinsiyetçi zihniyetin Gazi Üniversitesi Fen Fakültesi Dekanı ile sınırlı olmadığı ifade edilen açıklamada “Bu zihniyetin, başta yönetim kademelerinde olmak üzere, üniversitelerimizin her köşesinde mahkûm edileceği zamana kadar mücadelemiz sürecektir.” diye belirtildi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Karanlığın içinden birleşerek boyadığımız “Mor Yıllar”

SONRAKİ HABER

Uçuk fiyatlara karşı alternatif ekipmanlar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...