25 Aralık 2019 18:46
Son Güncellenme Tarihi: 26 Aralık 2019 09:13

İÜ'de öğrencileri taciz ettiği belirtilen profesör hakkında inceleme başlatıldı

İstanbul Üniversitesi'nde kadın öğrencilere fiziksel ve sözlü tacizle suçlanan Prof. Dr. Atilla Girgin hakkında öğrenciler savcılığa başvuracak. Öğretim görevlisinin tacizi Meclis gündemine taşındı.


Fotoğraf: DHA

Paylaş

İstanbul Aydın Üniversitesi İletişim Fakültesi TV Haberciliği ve Programcılığı Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Atilla Girgin'in İstanbul Üniversite'sinde kadın öğrencilere "Burası pavyon değil, böyle giyinemezsiniz" diyerek fiziksel ve sözlü tacizde bulunduğu iddia edildi. İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanlığı inceleme başlatıldığını duyurdu. Öğretim görevlisinin kadın öğrencilere yönelik sözlü tacizi Meclis gündemine taşındı.

Birgün'den Dilan Esen'in haberine göre 24 Aralık'ta doktora jüriliği için İstanbul Üniversitesi’ne gelen Atilla Girgin, koridorda oturan kadın öğrencilere hakaretlerde bulundu. “Burası okul pavyon değil, böyle giyinemezsiniz” şeklinde sözler sarf eden Girgin'in öğrencilerin üzerine yürüyerek kimliklerini istediği ve darbettiği belirtildi.

"SAVCILIĞA BAŞVURACAĞIZ"

Girgin’in saldırısına maruz kalan öğrencilerden M.Ç. BirGün’e İletişim fakültesinin dekanlığına başvurduklarını söyledi. M.Ç., “Atilla Girgin’in geçen yıl yaşanan bir olay nedeniyle doktora jüriliği yapması yasaklanmıştı. Başka bir hoca da kendisini okula getirtip bir doktora öğrencisine jürilik yaptırmış. Dekanlık da bu duruma çok tepkili ve okula girişi yasaklandı. Girgin ile ilgili dilekçe verdik ayrıca dekanlıkta bir dilekçe vermiş. Dekanlık, İstanbul Aydın Üniversitesi’ne de Girgin ile ilgili işlem yapılmasına yönelik başvuruda bulunacak. Arkadaşlarımla beraber savcılığa da suç duyurusunda bulunacağız” dedi.

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanlığı yaptığı yazılı açıklamada konuyla ilgili inceleme başlatıldığını duyurdu.

 

HDP Diyarbakır Milletvekili Dersim Dağ, İstanbul Üniversitesinde tacizi Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a sordu.

24 Aralık 2019 tarihinde İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesinde gerçekleştirilen doktora jürisinde üye olarak yer alan öğretim üyesinin, iki kadın öğrenciyi sözlü olarak taciz ettikten sonra fiziki şiddet uygulamaya çalıştığını belirten Dağ, “Bu kişi koridorda karşılaştığı kadın öğrencilere “Böyle giyinemezsiniz. Burası pavyon değil” dedikten sonra öğrencilerin tepki göstermesi üzerine onları tehdit ederek fiziki şiddet uygulamaya çalışmıştır. Halen İstanbul Aydın Üniversitesinde Prof. ünvanıyla görev yapmakta olan bu kişinin daha önce de özellikle kadın öğrencilere yönelik sürekli hakaretvari söylemlerde bulunduğu belirtilmektedir” dedi.

DERSİM DAĞ’IN CEVAPLANDIRILMASINI İSTEDİĞİ SORULAR

  1. İstanbul Üniversitesinde iki kadın öğrenciyi taciz eden öğretim görevlisi hakkında başlatılan bir soruşturma bulunmakta mıdır?
  2. Öğrencilere ve özellikle kadınlara yönelik sürekli hakaretvari söylemlerde bulunan aynı zamanda tehdit eden, şiddet uygulayan bu kişinin devlet ve vakıf ünversiteleri ile ilişiğini kesmeyi düşünüyor musunuz?
  3. Son 5 yıl içerisinde üniversitelerde yaşanan taciz olaylarının sayısı kaçtır? Bu olaylar ile ilgili açılan soruşturma sayısı kaçtır?
  4. Üniversitelerde yaşanan ve giderek artan taciz olaylarının önüne geçmek için bakanlığınızın yürüttüğü bir çalışma bulunmakta mıdır? Böyle bir çalışma var ise içeriği nedir ve ne aşamadadır? (HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

Musa Anter davasında, kaçırılan gazeteci Ferit Aslan dinlendi

SONRAKİ HABER

Dilovası'da 3 işçi amonyak tankından sızan gazdan zehirlendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...