11 Nisan 2020 15:23

İşçilerden ‘İki günde virüs biter mi?’ tepkisi

Kayseri’de iki günlük hafta sonu sokağa çıkma yasağı halk arasında paniğe neden oldu. Vatandaşlar, yasağın uygulamaya kısa süre kala açıklanmasına tepki gösterdi.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Ahmet AKARSU
Kayseri

İki saat kala ilan edilen iki günlük hafta sonu sokağa çıkma yasağı halk arasında paniğe neden oldu. Tüm ülkede olduğu gibi Kayseri’de de fırın, market ve manav önlerinde uzun kuyruklar oluştu.

Yasağa ve ortaya çıkan görüntülere tepki gösteren bir kamu işçisi, herkesin elinden geldiğince bugüne kadar önlem almaya çalıştığını anlatarak “Sosyal izolasyon denilen şeyi yapmaya çalışıyorduk. Ama yasak iki saat önce ilan edilince herkes iç içe marketlere koştu. Tüm önlemler bozuldu” dedi. Bir metal işçisi ise yasağın virüsü yaymaya mı  hizmet ettiğini sorarak “Herkesin marketlere çullanması sonucu virüs için alınan önlemler boşa gitti. Birkaç gün öncesinden haber verilse bunlar olmazdı” diye tepki gösterdi karara.  

‘SONUMUZ İYİ DEĞİL’

Bir tekstil işçisi ise yaşananlar karşısında ne diyeceğini bilemediğini söyleyerek “İnsanları sokağa döken karara mı yanayım, evde yiyecek eksiğimizin olduğuna mı yanayım, virüsün yayıldığına mı bilemedim. Sonumuz iyi değil bu gidişle” diye konuştu. Bu süreçte işçilerin hafta içi çalışıp hafta sonu çalışmadığı bilgisini veren metal işçisi, “Önce yasak yok dendi. Birden yasak ilan edildi. İller arası geçiş yok denildi. Çalışan işçilere serbest oldu. 20 yaş altı yasak denildi. 18-20 yaş arası gençlere çalışabilirsiniz denildi. Şimdi de hafta sonu yasağı geldi. Neden bir haftalık ya da bir aylık değil de iki günlük? İki günde virüs biter mi?​” diye sordu. (Kayseri/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

CHP’li Süleyman Girgin: Bir gün çalışmasa aç kalacak milyonlar var

SONRAKİ HABER

28 kentte yapılan ankete göre salgın sürecinde kadına yönelik şiddet yüzde 27,8 arttı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...