07 Nisan 2020 16:51
Son Güncellenme Tarihi: 08 Nisan 2020 10:43

Bartın Halkevleri Şube Başkanı Yonca Alemdar maske dağıttığı sırada gözaltına alındı

Bartın'da pazarda vatandaşlara maske dağıtan Bartın Halkevleri Şube Başkanı Yonca Alemdar ile maskeleri diken terzi Hulisi Kaymakçı gözaltına alındı.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Bartın'da Galla Pazarında vatandaşlara ve satıcılara terzide diktirdiği maskeleri dağıtan Bartın Halkevleri Şube Başkanı Yonca Alemdar ile maskeleri diken terzi Hulisi Kaymakçı gözaltına alındı.

Bartın Halkevleri Şube Başkanı Yonca Alemdar, kent merkezinde bir terziye maske diktirdikten sonra kapalı pazar yerindeki vatandaşlara ve satıcılara bunları dağıtmaya başladı. Alemdar, maskeleri dağıttığı sırada polisler tarafından gözaltına alındı. Standartlara uygun olmayan maskeleri izinsiz dağıttığı gerekçesiyle Yonca Alemdar ile birlikte maskeleri diken terzi Hulisi Kaymakçı de gözaltına alındı. Karakola götürülen Yonca Alemdar ile terzinin ifadelerinin alınacağı öğrenildi. 

Bartın Halkevleri sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Galla Pazarında vatandaşlara ve satıcılara parasız maske dağıttıkları için 
Şube Başkanımız Yonca Alemdar ile maskeleri diken terzi Hulisi Kaymakçı polis tarafından gözaltına alındı. Arkadaşlarımız derhal serbest bırakılsın!" dedi.

KOCA: EVDE MASKE YAPILABİLİR

Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısından sonra basın açıklaması yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Evde, sentetik olmayan kumaştan, pamuklu bez kumaştan çok rahat maske yapılabilir. İlla deri olması gerekmez. Sitemizden onu takip edebilirsiniz. Dışarı çıkarken maskemizi takalım. Hatta illa almanıza gerek yok. Bir bez, pamuklu kumaştan çok rahat yapabilirsiniz" ifadelerini kullanmıştı. Koca, "Eczanelerde ya da marketlerde parayla maske satışı olması söz konusu değil. Bedava vermek istiyorlarsa kendileri bilir ancak satışını yapmak kesinlikle yasak. Herhangi bir satış var ise biz bildirebilirler" demişti.

HALKEVLERİ: TARİKATLARA SERBEST, HALKEVCİLERE YASAK!

Halkevleri tarafından Bartın Halkevi Başkanının maske dağıtarak gözaltına alınmasıyla ilgili yapılan açıklamada “Tarikatlar Cumhurbaşkanının selamıyla maske dağıtıyor” denildi.

Açıklamada Bartın Halkevi Başkanı Yonca Alemdar ve maskeleri diken terzinin, Galla pazarında, pazarcılara kononavirüs salgınından korunabilmeleri için ücretsiz olarak maske dağıtırken, izinsiz maske dağıttığı suçlamasıyla gözaltına alındığı hatırlatılan açıklamada; “Bartın'da Halkevcilerin gözaltına alındığı saatlerde, Ecir Kapısı adında İslamcı bir derneğin İstanbul'da ev ev dolaşarak 'Cumhurbaşkanı'nın selamını getirdik' mesajıyla maske dağıttığı görüldü” denildi.

Öte yandan AKP'ye yakın Akşam Gazetesinin olaya ilişkin yaptığı haberde Alemdar’ın maskeleri sattığını iddia ettiği, gelen tepkiler üzerine haberi düzeltmek zorunda kaldığı da bildirildi.

"BAKAN BEZ MASKE YAPIP KULLANABİLECEĞİMİZİ SÖYLEDİ"

Serbest bırakılmasının ardından olaya ilişkin bilgilendirme yapan Bartın Hallkevi Şube Başkanı Yonca Alemdar, "Sağlık Bakanı Fahrettin Koca daha bugün bez maske yapıp kullanabileceğimizi söyledi. Ancak bugün pazarda ücretsiz olarak maske dağıttığım için gözaltına alındım. Dediler ki ‘Yönetmeliğe uygun yapmamışsınız’. Sordum hangi yönetmelik olduğunu. Bir numara verdiler. İnternetten araştırdım, tıbbi ürün yönetmeliğiymiş. Yani ameliyat maskesi falan. Dedim bu ameliyat maskesi için bir yönetmelik, başka bir şey için değil. ‘Salgın yeni olduğu için yönetmelik yok, boşluklar var’ diye işin içinden çıkmaya çalıştılar” dedi. (HABER MERKEZİ) 

ÖNCEKİ HABER

Seyit Aslan: Sermayeden servet vergisi alınsın, işçiler kendi göbeğini kendi kessin

SONRAKİ HABER

Sağlık Bakanı Koca'nın açıkladığı Toplum Bilimleri Kurulu kimlerden oluşacak?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa