03 Nisan 2020 17:51

Sosyal medyada ücretli izin, ücretsiz sağlık talebiyle kampanya: #HalkSağlığıİçin

Emek Partisi sosyal medyada ücretli izin, işten atmaların yasaklanması, üretimin zorunlu işletmeler dışında durdurulması, ücretsiz sağlık gibi taleplerle #HalkSağlığıİçin etiketiyle kampanya başlattı.

Fotoğraf: Özcan Yaman/Evrensel

Paylaş

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını Türkiye'de yayılmaya ve can kayaıplarına neden olmaya devam ederken Emek Partisi (EMEP) tarafından sosyal medyada "#HalkSağlığıİçin" etiketiyle kampanya başlatıldı. Halkın en acil taleplerinin dile getirdiği kampanyada iktidara "Kulak tıkama" uyarısı yapıldı.

Paylaşılan mesajlarda sağlık emekçilerinin ve örgütlerinin taleplerine kulak verilmesi, ücretli izin, işten atmaların yasaklanması, üretimin zorunlu işletmeler dışında durdurulması, ücretsiz sağlık, kaynakların halka aktarılması, bağış değil servet vergisi toplanması, Kanal İstanbul'a harcanması planlanan paranın koronavirüsle mücadelede kullanılması ve temel ihtiyaçların üretildiği fabrikalarda tedbirlerin azami düzeye yükseltilmesi talepler yer aldı.

EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan'ın paylaşımıyla başlayan ve kısa sürede çok sayıda destek mesajsıyla yayılan kampanya kapsamında yapılan paylaşımlardan bazıları şöyle:

(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Kılıçdaroğlu: Engelleseler de bizim belediye başkanlarımız iyilikte yarışacak

SONRAKİ HABER

Test sonucu negatif, ölüm raporunda bulaşıcı hastalık!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...