20 Mart 2020 16:24

Ücretsiz sağlık isteyen Emek Partisi üyelerine para cezası

Adana'da polis, ücretli izin, işten çıkarmaların yasaklanması, temel gıda maddelerinin fiyatlarının düşürülmesi gibi talepleri içeren duvar gazetelerini asan EMEP üyelerine para cezası kesti.

Emek Partisi üyelerinin astıkları duvar gazeteleri | Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Adana’da işçi duraklarına yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı çalışma yaşamında alınması gereken önlemlere ilişkin işçileri bilgilendirmek amaçlı duvar gazeteleri asan Emek Partisi (EMEP) üyelerine polis para cezası kesti.

Yüreğir ilçesinde D-400 karayolu üzerinde metro durağına duvar gazetesi asan EMEP üyesi 3 kişinin yanına gelen polisler, Cumhuriyet Başsavcılığını aradıktan sonra Kabahatler Kanunu'nda 392’şer lira para cezası kesti.

Para cezasına konu olan duvar gazeteleri, “Virüslere kalıcı tedbir, herkese ücretsiz ve ulaşılabilir sağlık hakkı”, “İşçilerin sağlığı patronların insafına bırakılamaz” başlıklarını taşıyor.

Duvar gazetelerinde ücretli izin, işten çıkarmaların yasaklanması, işsiz her yurttaşa işsizlik maaşı verilmesi, temel gıda ve temizlik malzemelerinin fiyatlarının düşürülmesi; elektrik, su, doğal gaz borçlarını silinmesi ve kamusal alanlarda temizlik yapılması gibi talepler yer alıyor. (Adana/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Cumhurbaşkanı Erdoğan koronavirüs ile ilgili sesli mesaj yayımladı

SONRAKİ HABER

Osman Kavala'ya darbe suçlamasından tahliye

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...