31 Mart 2020 18:53

Ameliyathane teknikerleri görev tanımı ve atama bekliyor

Ameliyathane teknikerleri, görev tanımında değişiklik yapılması ve atama talep ediyor.

Fotoğraf: Pixabay

Paylaş

Ameliyathane teknikerleri, görev tanımlarının kanunlaşmasını istiyor.

Teknikerler, ameliyathane hizmetleri bölümünde cerrahi disipline uygun eğitim almalarına rağmen görev tanımında yazan “Cerrahi işlem sırasında hekimin uygun gördüğü durum ve şekilde cerrahi ekibe yardım eder” maddesi nedeniyle hastane yönetiminin inisiyatifiyle görev alabiliyorlar.

Görev tanımında değişiklik yapılması ve “Ameliyathane Teknikerleri steril olarak ameliyata dahil olur, cerrahı asiste eder “ maddesinin eklenmesi talep ediliyor.

Teknikerler bu madde eklenmediği için özel sektörde iş bulamıyor ve bazı devlet hastanelerinde ise mesleğinin gereğini yapamıyor.

Sağlık Bakanlığı hastanelerinde düzenlenen bir aylık ‘Ameliyathane Sertifika Programları’na katılan diğer sağlık çalışanları ise ameliyatlara girebiliyor.

Ayrıca Sağlık alanında meydana gelen branşlaşma sebebiyle; Ameliyathane Teknikerliği (Diğer adları; Cerrahi Teknikerliği, Ameliyathane Hizmetleri) bölümünden mezun sayısı artmasına rağmen işe alımlar düşük.

Teknikerler, sağlıkta ihtiyaca rağmen KPSS ile yapılan alım sayısının, bölümdeki öğrencilerde hayal kırıklığı ve endişe yarattığını belirterek, “Binlerce öğrenci bu bölümü boşuna okuduğunu düşünüyor. Oysa, Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü Sağlık İnsan Gücü Planlama Daire Başkanınn Temmuz 2015 yayınladığı, '2023 Sağlık İş Gücü Hedefleri ve Sağlık Eğitimi' adlı bilimsel çalışmada en çok ihtiyaç duyulan branşın, yüzde 71,4 ile Ameliyathane Teknikerliği olduğu görülmekte. 35 bin mezun olarak çok zor durumdayız” diyor. (EKONOMİ SEVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Keşke!

SONRAKİ HABER

İçişleri Bakanı Soylu: 4 kaymakam ve bir valinin testleri pozitif çıktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...