31 Mart 2020 05:38

Ford Otosan üretime verdiği arayı 13 Nisan'a kadar uzattı

Koronavirüs salgını nedeniyle üretime 6 Nisan'a kadar ara veren Ford Otosan, arayı 13 Nisan'a uzattı.

Fotoğraf: Ford Otosan Basın Bülteni

Paylaş

Ford Otosan, koronavirüs salgınına yönelik alınan önlemler kapsamında, Kocaeli ve Eskişehir fabrikalarında 6 Nisan'a kadar verdiği üretim arasını 13 Nisan'a uzattı. Şirket, kararı Kamuyu Aydınlatma Platformuna (KAP) bildirdi.

KAP'a yapılan açıklamada işe ara verme nedeniyle iş akdi feshi öngörülmediği belirtildi.

19 VE 21 MART'TA ÜRETİME ARA VERİLMİŞTİ

Ford Otosan yönetimi, Gölcük ve Yeniköy fabrikalarında kademeli bir şekilde; 19 Mart'ta Custom hattında, 21 Mart'ta ise Yeniköy ve Gölcük fabrikası Transit hattında üretime ara verileceğini duyurmuştu. Fabrikada 3 hafta süreyle üretim durdurulurken fabrika yönetimi kısa çalışma ödeneğine başvuru yapıldığını da ifade etmişti.

Gölcük'te Transit üreten hattaki işçiler ise "Ambulans üretimi yapılacak" mesajıyla gönüllülük esasıyla işe geri çağrılmıştı.

2 İŞÇİNİN KOVİD-19 TESTİ POZİTİF ÇIKTI

Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün tarafından işçilere elektronik posta yoluyla gönderilen mesajda, 28 Mart itibarıyla 2 işçinin Kovid-19 testinin pozitif çıktığı aktarılmıştı.

Fabrikada örgütlü bulunan Türk-Metal Sendikası, patronlarla 6 maddelik mutabakat yapmış, işçilerin çalışmadıkları günler için yapacakları telafi çalışma kararını başarı olarak lanse etmişti. Bu karar yüzünden aylarca izinsiz ve fazla mesai ile çalışacaklarını belirten işçiler; "Türk-Metal'in mutabakat maddeleri bizi köle gibi kullanma maddeleri" diyerek tepki göstermişti. (İŞÇİ-SENDİKA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Yünsa 1 Nisan'da üretime en az 12 gün ara veriyor

SONRAKİ HABER

İTO Başkanı Dr. Pınar Saip: Salgını halk sağlığı uzmanları yönetmeli

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa