18 Mart 2020 09:19
Son Güncellenme Tarihi: 19 Mart 2020 06:50

Ford, koronavirüs nedeniyle Gölcük ve Eskişehir’de 2 hafta üretime ara veriyor

Gölcük ve Eskişehir'de üretimin duracağı iki haftalık süre için kârından taviz vermeyen Ford, işçilerin ücretleri için kısa çalışma ödeneği başvurusu yaptı.

Fotoğraf: Ford Otosan işçileri

Paylaş

Koronavirüs salgını nedeniyle üretime iki hafta ara vereceğini açıklayan Ford yönetimi, kısa çalışma ödeneği için başvuru yaptı. Bu süre içerisinde işçilerin alacağı ücret işsizlik fonundan karşılanacak.

Ford yönetiminin işçilere elektronik postayla gönderdiği açıklamada 21 Mart itibariyle Gölcük ve Eskişehir’deki fabrikalarda iki hafta üretimin duracağı belirtildi. Satış, dağıtım, mali işler gibi bölümlerde ise “kritik” pozisyondaki çalışanlar dışında kalanların evden çalışacakları vurgulandı.

Üretimin duracağı iki haftalık süre için kârından taviz vermeyen Ford, işçilerin ücretleri için kısa çalışma ödeneği başvurusu yaptı. Ford’un başvurusu kabul edildiği durumda üretimin olmadığı iki hafta için İşsizlik Sigortası Fonu kullanılacak.

Ford Otosan açıklamasında, "Gölcük Fabrikamızdaki Custom hatlarında üretim çalışmasına, 19 Mart Perşembe gün sonu itibarıyla, Gölcük Fabrikamızda Transit hatlarında ve Yeniköy Fabrikamızda üretim operasyonlarına ise 21 Mart Cumartesi gün sonu itibarıyla, Ford Trucks kamyon ve çekicileri ile motor ve motor sistemleri üretimi gerçekleştiren Eskişehir Fabrikamızda ise üretim operasyonlarına 21 Mart Cumartesi gün sonu itibarıyla 2 hafta ara verilmesi kararlaştırılmıştır.
Özellikle toplu halde bulunulan yemekhane ve personel taşımacılığı gibi hizmetler de yeniden düzenlenmiştir. Yemek arası uzatılmış, aynı anda belli sayıda kişinin toplu olarak yer almaması sağlanmıştır. Servislerin de sayısı artırılmış ve çalışanlarımızın toplu bulunduğu ortamlarda temasın mimimuma indirilmesi sağlanmıştır" denildi.

(İŞÇİ SENDİKA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

305 maden sahası ihalesine karşı dava açıldı

SONRAKİ HABER

İdlib görüşmesini değerlendiren Dr. Esen: Erdoğan beklentilerine karşılık alamadı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...