30 Mart 2020 12:12

Koronavirüs paketinden yoksul emekçiye geri ödemeli banka kredisi çıktı

Koronavirüs önlemleri sonrası geçinme kaygısı ve işlerini kaybetme korkusu duyan emekçiler hükümetten destek beklerken AKP iktidarı karşılarına geri ödemeli kredi paketiyle çıktı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Kamu bankaları, hanehalkı geliri aylık 5 bin lira ve altında olan bireysel müşterilere 10 bin liraya kadar, 6 ayı ödemesiz dönemli, 36 aya kadar vadeli, aylık eşit taksitli kredi uygulamasını devreye aldı. Koronavirüs salgını dolayısıyla alınmaya başlanan önlemlerden yoksul emekçinin payına da geri ödemeli kredi düşmüş oldu.

Ziraat Bankası, Halkbank ve VakıfBank, yaptıkları ortak açıklamada hanehalkı geliri aylık 5 bin lira ve altında olan bireysel segmentte yer alan müşterilerini finansal açıdan desteklemek için yeni bir kredi uygulaması başlattıklarını duyurdu. "Bireysel İhtiyaç Desteği Kredisi" adı verilen bu uygulamada 10 bin liraya kadar, 6 ayı ödemesiz dönemli, 36 aya kadar vadeli, aylık eşit taksitli kredi verilecek.

Başvuruların 1 Nisan'dan itibaren kabul edileceği ve bu bankalardan yalnızca birine başvurulabileceği belirtildi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Van kayyumu kadro vermemekte kararlı: İşçiler üç mülakatta da başarısız sayıldı

SONRAKİ HABER

Eğitim emekçisi: Maske üretiminde liseli çocuklar sömürüsü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...