27 Mart 2020 09:03

Gölcük tersanesinde bir işçiye koronavirüs tanısı kondu: Tersanede üretim durmalı

Gölcük Tersanesinde bir işçiye koronavirüs tanısı kondu ancak tersanede işçiler çalıştırılmaya devam ediyor. İşçiler bir an önce önlem alınarak tersanede üretimin durması gerektiğini söyledi.

ARŞİV | Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Arzu ERKAN
Kocaeli

HARB-İŞ Kocaeli Şubesinin, Gölcük Tersanesi Komutanlığına yazdığı yazıyla bir işçiye Kovid-19 tanısı konulduğu ortaya çıktı. Testi pozitif çıkan işçinin çalıştığı işyeri ve bindiği servisteki işçilerin de risk altında olduğunu belirten sendika İş Sağlığı ve Güvenliği Kurulunu acil toplama çağrısı yaparken, işçiler önlem için üretimin hemen durmasını istedi.

Sendika tarafından 24 Mart tarihinde gönderilen yazıda; tersanede virüse karşı birtakım önlemler alındığı buna rağmen A.K. isimli işçiye yapılan testin pozitif çıktığının görüldüğü belirtildi. Yazıda A.K.’nin işyeri, çay ocağı ve kullandığı servis de düşünüldüğünde virüsün yayılmasının önlenmesi için daha sert tedbirler alınarak Gölcük Tersane Komutanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Kurulunun olağanüstü toplanması talep edildi. A.K.’nin çalışma arkadaşları ve kullandığı servise binen işçilerin karantinaya alınmak üzere evlerine gönderildiği belirtilen yazıda, gönderilen işçilerden İ.D. isimli işçinin yemekhanede paket hazırladığı aktarılarak alınacak tedbirlerin önemine işaret edildi.

4 BİN KİŞİ RİSK ALTINDA

Yaşanan gelişmelere ilişkin görüşlerine başvurduğumuz işçiler, sendikanın tersane genelinde üretime ara vermesini talep etmesine rağmen üretimin devam ettiğini ifade ettiler. Testi pozitif çıkan işçi sayısının 3'e çıktığını iddia eden tersane işçileri “Tedirginlik daha da arttı. Bu olay çıktığından beri sendika üretimin durması yönünde görüşmeler yapıyor ama komutanlık üretimde ısrar ediyor. Pazartesi günü (30 Mart) personel yarı yarıya, dönüşümlü bir hafta idari izinli sayılacak. Komutanlığın kararı bu. Peki bu neyi çözecek? Değişik branşlarda işçiler sürekli etkileşim halinde. Bu nedenle tersanenin en az 14 gün durması gerekir. Vakit kaybetmemek lazım. Burada işçi, memur, subay, astsubay 4 bine yakın insan var ve hepsi risk altında” diye konuştu.

ÖNCEKİ HABER

EGEÇEP’ten doğa talanı uygulamalarına tepki

SONRAKİ HABER

Eskişehir’den metal işçileri: Koronavirüse karşı ücretli izin hakkımızdır

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...