25 Mart 2020 16:16

TTB: Bütün sağlık kuruluşları ve milyonlarca yurttaşın temel ihtiyaçları karşılanmalı

Türk Tabipleri Birliği, "Hekimlerin pandemideki öncelikli gereksinimi performans düzenlemesi değil, enfeksiyondan korunacakları yeterli ve gerekli kişisel ekipmanın sağlanması" dedi.

Fotoğraflar: Pixabay

Paylaş

TTB, yaptığı yazılı açıklamada hekimlerin önceliğinin para değil salgınla ilgili mücadeledeki eksikliklerin giderilmesi olduğunu bildirdi. TTB, devlet ve kamu üniversite hastanelerinin yanında bütün sağlık kuruluşlarının ve evde kalmak zorunda olan milyonlarca yurttaşın temel ihtiyaçlarının karşılanmasının tarihsel bir sorumluluk olduğunu vurguladı.

"HEKİMLERİN ÖNCELİĞİ PARA DEĞİLDİR"

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi, hekimlerin pandemideki öncelikli gereksiniminin performans düzenlemesi değil, enfeksiyondan korunacakları yeterli ve gerekli kişisel ekipmanın sağlanması, altyapı ve koordinasyonla ilgili eksikliklerin giderilmesi olduğunu bildirdi.

TTB Merkez Konseyi’nden yapılan açıklamada, performans ödemelerinin üç ay boyunca tavandan ödenmesi kararını olumlu değerlendirirken salgınla mücadelenin sadece devlet hastaneleri ile kamu üniversite hastanelerinde değil  bütün sağlık kuruluşlarında geçerli olduğunu hatırlattı. Yetkililerden biran önce  bütün sağlık kuruluşlarında kişisel koruyucu ekipmanlarının, koordinasyon ve  eksikliklerin gidierilmesini talep eden TTB, “Hekimlerin önceliği para değildir” diye belirtti.

"YETKİLİLER EKSİKLİKLERİ TAMAMLAMALI"

COVID-19 pandemisi ile mücadelede  Aile Sağlığı Merkezlerindeki hekimler ve sağlık çalışanları ile özel hastanelerde çalışanların da maddi kayıplarının giderilmesi çağrısında bulunan TTB, “Çok sayıda meslektaşımız ve sağlık çalışanı enfekte olmuştur ve bazıları yoğun bakım ünitelerinde ölümle pençeleşmektedir. Hekimlerin temel önceliği ve gündemi kendilerinin ve yakınlarının yaşamlarını çok yakından tehdit eden bu tehlikedir. Yetkililerden en ivedi talebimiz kişisel koruyucu ekipman eksikliklerinin bir an önce giderilmesi, ülkemizin bütün ama bütün sağlık kurumlarında koordinasyonda ve alt yapıda herhangi bir eksiklik ya da aksaklık yaşanmamasıdır” ifadelerine yer verdi. Asgari yaşam ihtiyaçları için evde kalmak zorunda olan milyonlarca yurttaşın da ihtiyaçlarının karşılanması gerektiğini ifade eden TTB, “Bütün yurttaşları gözeten bir sosyal devlet anlayışını benimsemesinin tarihsel bir zorunluluk olduğunu hatırlatırız” açıklmasında bulundu. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

CHP, ceza infaz düzenlemesine dair görüşünü bildirdi

SONRAKİ HABER

Afrika'da koronavirüs: Ellerinizi yıkayın diyorlar ama su çok pahalı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...