25 Mart 2020 14:31

SES İzmir: Sağlık çalışanları karantinaya alınıyor, hastaneler "idare edin" diyor

Karantinaya alınan sağlık çalışanlarının olduğunu belirten SES İzmir Şube Başkanı Nursel Yücesoy, önlemlerin artırılmasını, sağlık emekçilerine kişisel koruyucu ekipman sağlanmasını istedi.

Fotoğraf: Burak Akay/AA

Reklam

Koronavirüs salgınıyla mücadelede en büyük risk grubunu oluşturan sağlık çalışanlarının testleri de artık pozitif çıkmaya başladı. İzmir'de sağlık personelleri dahil vaka sayısının arttığını belirten Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçiler Sendikası (SES) İzmir Şube Eş Başkanı Nursel Yücesoy “Hükümet önlemleri arttırmalı” dedi. Yücesoy, karantinaya alınan sağlık çalışanlarının olduğunu, hastane yönetimlerinin ise sağlık personeline ‘İdare edin’ dediğini belirtti.

SAĞLIKÇILAR KARANTİNADA

Yücesoy, yeterli düzeyde koruyucu ekipmanın sağlanması gerektiğinin altını çizerek, Sağlık Bakanlığının aktardığı vaka ve ölüm sayılarının gerçekçi bulmadıklarını ifade etti.

Yücesoy, “Ege Üniversitesi Hastanesinde çalışan iki hemşire, İzmir Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesinde üç sağlık personeli karantinada.

Karşıyaka'da Alaybey Sağlık Ocağı’nda çalışan bir hemşire de koronavirüs testi pozitif çıkması nedeniyle kapatılıp karantina altına alındı” bilgisini verdi.

“Sendikaya bilgi veren bir sağlık çalışanı, testinin pozitif çıktığını, ardından sadece birlikte çalıştığı odadaki birkaç arkadaşına test yapıldığını ama çalıştığı İl Sağlık Müdürlüğünde diğer çalışanlara ‘Uzak temassınız, gerek yok test yapmanıza’ denilerek herhangi bir test yapılmadığını anlatan Yücesoy, “Salgınla gerçekten mücadele edilmek isteniyorsa, tüm sağlık emekçilerine kişisel koruyucu ekipman sağlansın. Hükümet önlemleri artırmalıdır” diye konuştu. (İzmir/MA)

Reklam