23 Mart 2020 22:29

Türkiye, Kolombiya’ya 26 bin adet Kovid-19 tanı testi gönderdi

Kolombiya, Türkiye'den gönderilen 26 bin koronavirüs (Kovid-19) tanı testinin ülkeye ulaştığını bildirdi. Sağlık örgütleri daha önce Türkiye'de yeterli sayıda test kiti olup olmadığını sormuştu.

Koranavirüse yönelik 15 dakikada sonuç alınabilen tanı kiti | Fotoğraf: AA

Paylaş

Kolombiya, Türkiye'den gönderilen 26 bin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tanı testinin geldiğini bildirdi.

AA'da yer alan habere göre Kolombiya Ulusal Gıda ve İlaç İzleme Enstitüsü (İNVİMA), Kovid-19 tanılarının daha hızlı tespit edilmesi için Türkiye'den giden 26 bin test kitinin pazar günü ülkeye ulaştığını duyurdu.

İNVİMA Direktörü Julio Cesar Aldana ve Kolombiya Dış Ticaret Bakan Yardımcısı Laura Valdivieso, yaptıkları açıklamalarda Türkiye'ye teşekkür ettiklerini belirtti.

Nüfusu 50 milyona yaklaşan Kolombiya'da resmi rakamlara göre şu ana kadar 235 Kovid-19 vakası görüldü, 3 kişi hayatını kaybetti.

TTB TEST KİTLERİNİN SATILMASINA TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

TTB Başkanı Prof. Dr. Sinan Adıyaman, Türkiye'nin elindeki koronavirüs tanı kitlerini yurt dışına sattığı haberleri üzerine tepki göstermiş ve salgınla mücadelede başarı sağlayan ülkelerin yaygın test yaptığına dikkat çekmişti. Adıyaman, “Bakanlık da sonunda test sayısının yeterli olmadığına ikna oldu. Çin'den gelen testler yeni ulaşabilmiş Türkiye'ye, 3 gün önce dağıtacağız demişlerdi. Bir an önce dağıtılmasını istiyoruz ve test sayılarının arttırılmasını bekliyoruz” diye konuştu.

(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Yurt dışından gelen 348 yolcu Sakarya'da KYK yurduna yerleştirildi

SONRAKİ HABER

İskoçya’dan gelen 137 öğrenci koronavirüs tedbiri olarak Sivas’ta yurda yerleştirildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...