23 Mart 2020 19:26
Son Güncellenme Tarihi: 23 Mart 2020 19:29

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: 293 yeni vaka var, 7 kişi daha hayatını kaybetti

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 7 yeni can kaybı, 293 yeni vaka açıkladı. Buna göre koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 37'ye, Türkiye'deki vaka sayısı ise 1529'a yükseldi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca | Fotoğraf: Aytuğ Can Sencar/AA

Paylaş

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, güncel koronavirüs vaka sayısı hakkında açıklama yaptı. Koronavirüs nedeniyle 7 kişinin daha hayatını kaybettiğini duyurdu.

Fahrettin Koca, Twitter'dan yaptığı açıklamada "SON 24 SAATTE 3.672 test sonuçlandı. 293 yeni tanı kondu. Çabalarımıza rağmen, hastalığa yenik düşen 7 insanımız daha oldu. GENÇLERE UYARIMIZ VAR: Salgının dışında değilsiniz. Hayatınızı yavaşlatın. Risk ortamına girmeyin. Riski evinize taşımayın. Evde kalın. Hayat eve sığar" ifadelerini kullandı.

Bakan Koca'nın açıkladığı verilere göre Türkiye'de koronavirüs bulaşan kişi sayısı 1529'a yükselirken bugüne dek hayatını kaybeden kişi sayısı ise 37'ye çıktı.

Bakan Koca, daha sonra paylaştığı mesajında ise gençlere seslendi ve "ŞİMDİKİ GENÇLER… Söze böyle başlayanların eline bugünlerde koz veriyorsunuz :) Koronavirüs konusunda fazlasıyla dikkatli olmanızı bekliyorum. Hayat demek, hareket demek. Eyvallah. Fakat bir süreliğine başka bir moda geçiyoruz. Özgürlük evimizde. HAYAT EVE SIĞAR" ifadelerini kullandı.

(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

ÇGD Bursa: Sağlığı önceleyen iş yeri politikası, vicdanı ve vizyonu bekliyoruz

SONRAKİ HABER

Fransa Başbakanı Philippe: Tamamen sokağa çıkma yasağı getirmek istemiyoruz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...