20 Mart 2020 07:32

Gıda-İş: Koronavirüse karşı çay üreticileri ve ÇAYKUR işçileri için önlem alın

Gıda-İş yaptığı açıklamada, çay hasat mevsiminin yaklaştığına dikkat çekti, "Çay üreticileri ve işçileri için şimdiden fabrikalarda hijyen tedbirleri alınsın" dedi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Koronavirüs salgınının giderek yayıldığını hatırlatan DİSK Yönetim Kurulu Üyesi ve Gıda-İş Genel Başkanı Seyit Aslan, “Yaklaşan çay hasat mevsimi nedeniyle çay üreticileri, çay işçileri için şimdiden fabrikalarda hazırlıklar yapılmalı ve gerekli olan tüm önlemler hızla alınmalı” dedi.

"ÇAY HASAT MEVSİMİ YAKLAŞIYOR, HİJYEN TEDBİRLERİ ALINMALI"

Aslan yaptığı yazılı açıklamada, “Tüm işyerlerinde işçi sağlığı ve iş güvenliği komisyonları ve birimleri oluşturulmalı, eğitimler şimdiden verilmeli. İşyerlerinin hijyeni sağlanmalı ve dezenfekte çalışmaları yapılmalı. Bütün çalışanlara yeter sayıda eldiven ve maske teminleri şimdiden yapılmalı, dezenfektan ürünlerini işçilere ücretsiz dağıtılmalı. Havalandırma sitemleri çalışır vaziyete getirilmeli, olmayan işletmelerde havalandırma sistemleri kurulmalı. Çalışan sayısına bakılmaksızın tüm işyerlerinde düzenli hekim kontrolleri yapılacak şekilde tedbirler alınmalı, tüm işçiler işe girerken sağlık kontrollerinden geçirilmeli. Risk gurubunda bulunan işçiler, çocukları 12 yaşından küçük olan ebeveynler gerekli sürelerde ücretli izinli sayılmalı” dedi. (İŞÇİ SENDİKA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Yazarımız, Mimar Cengiz Bektaş'ı kaybettik

SONRAKİ HABER

"Adanalı 6 vatandaş Hafter güçlerince alıkonuldu" iddiası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...