19 Mart 2020 07:04

Sarar fabrikasında işçiler, koronavirüse karşı önlem alınmaması üzerine iş durdurdu

Eskişehir’de Sarar Giyim fabrikasında çalışan işçiler yarım saat iş durdurarak koronavirüse karşı önlem alınmamasına tepki gösterdi.

ARŞİV | Fotoğraf: DHA

Paylaş

Eskişehir Sarar Giyim fabrikasında çalışan işçiler koronavirüse karşı işyerlerindeki durumu değerlendirdi. Temizliğinden, yemeğine birçok soruna değinen işçiler, önlemsizliğe karşı bu sabah yarım saat iş durdurdu.

Yönetimin sabahları ateş ölçümlerinin yapılacağını duyurduğunu ancak henüz kontrollerin yapılmadığını söyleyen işçiler, “Servisler geçen hafta dezenfekte edilmiş ama malum bir gün sürüyormuş dezenfektanın etkisi. Tuvaletler çok kötü durumda. Girişine bir dezenfektan koyuldu ama 1 saat sonra bitiyor ve arkası gelmiyor. Yemekler desen zaten kötü, alüminyum tabaklarda yiyoruz ne kadar mantıklı? Yerler siliniyor ama haftada bir. Üstelik fabrikanın iç tarafları silinmiyor. Fabrika dört köşeden mi ibaret sanki?  Her yer toz içinde ve doğal olarak elimiz hep yüzümüze gidiyor kaşındığı için. Su doldurduğumuz sebiller iğrenç durumda. Bugün söylemişler ve dikkat edilecekmiş. Ya bir insan ölmeden önce yapmaları gerekenleri bizim mi söylememiz gerekiyor ki?​” diyerek fabrika içindeki duruma isyan ediyor.

Öz İplik-İş Sendikasının örgütlü olduğu işyerinde işçiler sendikanın da bu süreçte sessiz kaldığını belirterek, “Bu fabrikanın bir sendikası var,  ağırlığını koyup bunları yaptırma zorunluluğu yok mu? Fabrikada bir kişi hastalığa yakalansa hepimiz heba olacağız. Hepimizin bir ailesi var, maalesef onlara da bizden bulaşacak” dedi. 

“ÜCRETLİ İZİN İSTİYORUZ”

Müdürlerinin kronik rahatsızlığı olanlara ücretsiz izin vereceğini söyleyen bir başka işçi de, “Birçok insan ev geçindiriyor. Bir gün çalışmasa, günlüğünü düşünüyor. Biz işçiler olarak sağlıklı olabilmemiz için en azından geçici bir süre ücretli izin ya da sokağa çıkma yasağı istiyoruz. Bu da bizim en doğal hakkımız” diye konuştu.

İşçilerin iş durdurduğu sırada müdürün konuşmak istediğini ve “Strese gerek yok, her şeyin önlemini daha iyi alacağız. Her şeye dikkat edeceğiz, siz çalışmaya devam edin” dediği aktarıldı.

Sendikayla görüşen işçiler, koşullar değişmezse istifa edeceklerini söyledi. Sendikacılar ise, "Sendikadan istifa edince bu hastalık geçecek mi?" diye sordu. (Eskişehir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Dersim Belediyesi ile Genel-İş Sendikası arasında toplu sözleşme imzalandı

SONRAKİ HABER

İçişleri Bakanlığının koronavirüs genelgesine uymayan işletmecilere ceza

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa