20 Mart 2020 07:19
Son Güncellenme Tarihi: 20 Mart 2020 12:28

Adalet Bakanı Gül'den koronavirüs açıklaması: Cezaevlerinde pozitif vaka yok

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, "Mahkumlarda risk olmaması için tüm önlemler alındı. Cezaevlerinde rastlanan pozitif vaka yok" dedi.

Abdülhamit Gül | Fotoğraf: AA

Paylaş

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, koranavirüs salgınında önemli risk taşıyan cezaevleriyle ilgili açıklama yaptı. Koronavirüs vakasına rastlanmadığını açıklayan Gül, "Mahkumlarda risk olmaması için tüm önlemler alındı. Cezaevlerinde rastlanan pozitif vaka yok" dedi. Ayrıca Bakan Gül, "Çok zaruri olmadıkça adliyeye gitmenize gerek yok" dedi.

AA'da yer alan habere göre Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, "Cezaevlerinde yeni tip koronavirüs var mı?" sorusuna "Cezaevlerinde rastlanan pozitif vaka yok." açıklamasında bulundu. Gül, "Mahkumlarda risk olmaması için tüm önlemler alındı. Cezaevlerinde rastlanan pozitif vaka yok. Bir hakim arkadaşımızın eşinin test sonuçları pozitif çıktı. Hakim arkadaşımızın durumu iyi, test sonucu henüz çıkmadı. İkinci yargı paketinde 4 milyon davayı ilgilendiren düzenleme söz konusu" ifadelerini kullandı.

İNFAZ DÜZENLEMESİ MECLİSTE

Bakan Gül, infaz düzenlemesi için de "Tüm tarafları dinleyerek teknik çalışmalar yapıldı. Konu Meclisin takdirindedir." diye konuştu. Gül şu ifadeleri kullandı:

"Tüm tarafları dinleyerek teknik çalışmalar yapıldı. Konu Meclisin takdirindedir. Daha insani temelde yaklaşan bu düzenlemeler Meclis'in takdiriyle yürürlüğe girecektir. Bu düzenlemede hukuk muhakemesiyle ilgili düzenlemeler söz konusu. Çok önemli değişiklikler söz konusu. Yargının daha hızlı işleyeceği düzenlemeler söz konusu. Tüketici uyuşmazlıklarında ara buluculuk öngörülüyor. Önemli bir katkı sağlayacaktır. Yılda 4 milyonun üzerinde açılan davayı doğrudan ilgilendiren bir düzenleme söz konusu. Elektronik duruşma diyebileceğimiz önemli bir çalışma da söz konusu. Avukatlar, taraflar bürosundan duruşmaya katılabilecek."

HAKİM EŞİNE KONULAN TEŞHİS

Bir hakimin eşinin test sonuçlarının pozitif çıktığını belirten Gül, "Hakim arkadaşımızın sağlık durumu iyi. Bankada çalışan eşi pozitif çıkmıştı. Test sonucu çıkmadı henüz hakim arkadaşımızın. Tedbirler alındı. Yakından takip ediyoruz" dedi.

"ZARURİ OLMADIKÇA ADLİYEYE GİTMEYİN"

Ayrıca Bakan Gül, Twitter hesabındna bir duyuru yaptı. Gül, yaptığı paylaşımda, "Çok zaruri olmadıkça adliyeye gitmenize gerek yok, yargısal süreçlerle ilgili herhangi bir hak kaybı yaşanmayacak. Duruşmaları erteleyecek ve süreleri geriye dönük olarak durduracak genel bir düzenleme için çalışıyoruz. Avukat meslektaşlarımız ve vatandaşlarımız müsterih olsun." ifadelerini kullandı. (HABERMERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Denizli’de Gökhan Tekstil üretime ara verdi

SONRAKİ HABER

Koronavirüsle mücadele: SES Anadolu Şubesi hastane hastane eksiklikleri açıkladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...