19 Mart 2020 10:12

İzmir'de iş durduran Genel-İş üyesi işçilerin talepleri kabul edildi

İzmir Büyükşehir Belediyesine bağlı Park ve Bahçeler, İZSU ve farklı birimde koronavirüse dair alınmayan önlem için iş bırakan işçiler taleplerinin yerine getirilmesinin ardından tekrar işbaşı yaptı.

Fotoğraf: Genel-İş İzmir 2 No'lu Şube

Reklam

İzmir Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, İZSU ve farklı birimlerde çalışan işçiler koronavirüse karşı gerekli tedbirlerin alınmamasına tepki göstererek bugün sabah yaptığı iş bırakma eylemi işçilerin kararlılığı ve örgütlü oldukları Genel-İş İzmir 2 No’lu Şubenin işverenle yaptığı görüşmelerden sonra kazanımla sonuçlandı.

DİSK’e bağlı Genel-İş İzmir 2 No’lu Şubesinin örgütlü olduğu iş yerlerinde geçtiğimiz günlerde gerçekleşen temsilciler kurulu toplantısında koronavirüsten korunmak için maske, eldiven ve koruyucu malzeme dağıtılmaması halinde iş bırakma kararı alan işçiler bugün sabah iş yelerine giderek işi durdurdu. İzmir Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, İZSU ve farklı birimlerde çalışan işçiler koronavirüse karşı gerekli tedbirlerin alınmamasına tepki göstererek bugün sabah yapığı iş bırakma eylemi işçilerin kararlılığı ve örgütlü oldukları Genel-İş İzmir 2 No’lu Şubenin işverenle yaptığı görüşmelerden sonra kazanımla sonuçlandı.

“AYNI SIKINTI TEKRAR YAŞANIRSA YİNE İŞ BIRAKIRIZ”

Konuyla ilgili açıklama yapan Genel-İş İzmir 2 No’lu Şube Başkanı Arif Yıldız, “Ayın 17’sinde şube yönetim ve temsilciler kurulunun aldığı karar ile işyerlerinde dezenfektan, eldiven ve maske olmadığı zaman işçinin çalışmayacağı kararını almıştık. Bugün sabah itibariyle yeşil alan ve İZSU başta olmak üzere diğer eksik olan birimlerde iş durdurduk. Taleplerimiz karşılanmaz ise iş başı yapmayacağımızı dile getirmiştik. İşveren temsilcileri ile yaptığımız görüşmeler sonucu eylemimiz amacına ulaşmıştır. İşçilere eksik koruyucu malzemeleri dağıtılacağı söylenmiştir. Şube olarak bunun takipçisi olacağız. Eksik malzemeler tamamlanmaz ve tekrar aynı sıkıntı yaşanırsa koşulsuz şartsız tekrar işi bırakacağız” diye konuştu.

Ayıca sendika binasında konuya ilişkin kriz masası oluşturduklarının anlatan Yıldız, “Bütün sendikaları göreve davet ediyoruz. Sendikacılar işveren kuyrukçuluğu bırakıp işçiler için gerekli mücadeleyi vermesi gereklidir” dedi. (İzmir/EVRENSEL)

İzmir Büyükşehir Belediyesine bağlı İZSU'da işçiler koronavirüse dair alınmayan önlemlerden dolayı iş bıraktı

Reklam