18 Mart 2020 16:39

Çok sayıda marka mağazalarını kapatma kararı aldı

Koronavirüs salgını nedeniyle bazı giyim firmaları AVM’lerin kapatılmasını beklemeden mağazalarını 19 Mart itibarıyla kapatma kararı aldı.

Mağazaların sosyal medyada yaptığı görsel paylaşımlar.

Paylaş

Bazı giyim firmaları koronavirüs salgını nedeniyle mağazalarını 19 Mart itibarıyla kapatma kararı aldı. Kahvehanelerden tiyatrolara, spor salonlarından internet kafelere kadar toplu olarak bulunulan birçok mekan kapatılmışken AVM’lerin hâlâ açık tutulması tepkilere neden olmuştu.

Bugün çok sayıda firma sosyal medya hesaplarından koronavirüs önlemleri kapsamında mağazalarını kapatacaklarını duyurdu.

Mağazalarını kapatacağını açıklayan firmalardan bazıları şöyle: Boyner-YKM, Mudo, Yargıcı, Mavi, Beymen, Vakko, Network, Roman, İpekyol, Twigy, Twist, Altınyıldız.

İŞÇİLER NE OLACAK?

Firmaların çoğu yaptıkları açıklamalarda çalışanların hakları konusunda özenli olacaklarını belirtse de çok sayıda işçinin mağdur edildiği bilgileri geliyor. Bazı firmalar 6 aydan az çalışan işçileri işten çıkarttı, daha kıdemli çalışanları ise yıllık izin veya yıllık izinleri kalmamışsa ücretsiz izne çıkardı. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Şimdiki zamanda bir distopya: Covid-19

SONRAKİ HABER

Rehabilitasyon öğretmenlerine ‘ücretsiz izne çıkıyorum’ belgesi imzalatılıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...