18 Mart 2020 15:50

Koronavirüs zirvesinde Erdoğan’dan patron temsilcisine: Neşen yerinde!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, koronavirüs zirvesinde ekonomik tedbirleri açıklarken, TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu'nun bulunduğu yöne bakarak "Neşen yerinde" dedi.

Fotoğraf: Ali Balıkçı/AA

Paylaş

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın akşam saatlerinde Çankaya Köşkü'nde "Koronavirüsle Mücadele Eşgüdüm Toplantısı" sonrasında "Ekonomik İstikrar Kalkanı" adı verilen ekonomini paketini açıklarken söylediği bir söz dikkatlerden kaçmadı.

Erdoğan “patronlara kalkan” olarak değerlendirilen paketi açıklarken ilk maddenin ardından dinleyicilerden birine “Neşen yerinde” diye seslendi. Erdoğan, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun bulunduğu tarafa bakarak bu sözü söyledi. O esnada konuşmayı dinleyen bakan ve bürokratlar da gülüşmeler eşliğinde birbirlerine ve Hisarcıklıoğlu’na baktı.

Erdoğan, “Neşen yerinde” sözünden önce şunları söyledi ve paketin ilk maddesini açıkladı:

"Ekonomik İstikrar Kalkanı adını verdiğimiz bir paketle, KOVİD-19 salgınının etkilerini azaltmak için toplamda 100 milyar liralık bir kaynak setini devreye alıyoruz."

“1 - Perakende, AVM, Demir-Çelik, Otomotiv, Lojistik-Ulaşım, Sinema-Tiyatro, Konaklama, Yiyecek-İçecek, Tekstil-Konfeksiyon ve Etkinlik-Organizayon sektörleri için Muhtasar ve KDV tevkifatı ile SGK primlerinin Nisan, Mayıs ve Haziran ödemelerini 6’şar ay erteliyoruz.”

PATRONLARA PARA, VATANDAŞA DUA, YAŞLILARA KOLONYA

Koronovirüs zirvesinin ardından Erdoğan, yaptığı açıklamada koronavirüsün Türkiye’deki gün gün seyri ve buna karşı yürütülen çalışmaları anlattı, ardından ekonomik tedbir paketini açıkladı. İşten atmaların ve emekçilerin belini bükecek ücretsiz izinlerin önüne geçilmesine dair bir şey içermeyen açıklamada, patronlara yönelik çok sayıda tedbir yer aldı. Bu durum yurttaşlara bireysel önlemler önerilmesi ve yaşlılara kolonya desteği ile birleşince sosyal medyada “Patronlara para, vatandaşa dua, yaşlılara kolonya” gibi çok sayıda paylaşımla eleştirildi.

TESK BAŞKANI ALINAN KARARLARDAN MEMNUN

Toplantının ardından alınan kararları değerlendiren TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Ülkemiz korana virisüne en hazırlıklı ülkedir. Hastalığın önlenmesi ve tedavisi için zamanında alınan kararlarlar sevindiricidir. Ülkemizin ve halkımızın sağlığı bakımından alınan tüm kararları esnaf ve sanatkarlar camiası olarak sonuna kadar destekliyoruz” dedi.  (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Sağlık Bakanı Koca, koronavirüsten ikinci ölümü açıkladı, vaka sayısı 191'e ulaştı

SONRAKİ HABER

Şimdiki zamanda bir distopya: Covid-19

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...