15 Mart 2020 09:33

Umreden dönenlerin karantinaya alındığı yurttan çıkarılan öğrenciler anlattı

Umreden dönen vatandaşlar boşaltılan yurtlarda karantinaya alındı. Yurttan çıkarılan bir öğrenci: Anonslarla uyandırıldık, sorduğumuz hiçbir sorunun cevabını alamadık, eşyalarımız yurtlarda kaldı. 

Fotoğraflar: AA ve DHA

Paylaş

Milli İrade Kız Yurdu'nda kalan bir öğrenci
Ankara

Ankara Gölbaşı bölgesinde KYK yurtlarında kalan öğrenciler olarak dün gece yarısı saat 03.00’da umreden gelecek kişilerin bu bölgedeki yurtlarda karantinaya alınacak olması sebebiyle anonslarla uyandırıldık. Yurdu boşaltmamız yönünde emirler yağdırılırken sorduğumuz hiçbir sorunun cevabını alamadık. Öğrenciler o karmaşa ortamında bavullarını toplamaya, ortalıktaki eşyalarını toplamaya çalışırken bir önceki geceyi izin alarak başka bir yerde geçiren arkadaşlarımızın ise buna fırsatı olmadı. Kendi eşyalarımızı toplarken elimizden geldiğince yurtta olmayan arkadaşlarımızın da eşyalarını toplamaya çalıştık. Yurdun dışında bir süre beklememizin ardından gelen otobüslere binmemiz istendi. Otobüslere sıkış tepiş bindirilen kadın öğrenciler Beytepe kampüsündeki Emine Şerif Hanım Yurdu'na gönderildi. Tabi bu durumda olanlar sadece Milli İrade Kız Öğrenci Yurdunda kalanlar değil, aynı zamanda Şehit Özel Harekâtçılar Kız ve Şehit Özel Harekâtçılar Erkek yurdunun da öğrencileri aynı kaotik durum içindeydi.

“ÇİNÇİN'E GÖTÜREBİLİRDİM, HALİNİZE ŞÜKREDİN”

Bindirildiğimiz otobüste oluşan karmaşa ortamında şikayetlerini dile getiren kadın öğrencilere otobüs şoförünün verdiği “Sizi Çinçin’deki yurda da götürebilirdim, halinize şükredin” cevabı ise daha kötü bir durumda olabilme ihtimalimiz yüzünden yaşadığımız mağduriyeti görmezden gelmemizi ister nitelikteydi. Kimi öğrenciler otobüs biletlerini aldıkları tarihe kadar Beytepe’deki KYK yurdunda kalmayı tercih ederken birçoğu arkadaşının veya akrabasının yanında kalmayı tercih etti. Beytepe yurduna gönderilen bir öğrenci yaşadığı bu durumla ilgili “Bizi yurttan çıkartıp, yurdu gelecek kişiler için dezenfekte ediyorlar ama bizi temizliğinden emin olmadıkları bir yurda gönderiyorlar” dedi. Ne bindirildiğimiz otobüslerin ne de kalmamız için gösterdikleri yurdun temizliğinden eminiz.

EŞYALARIMIZ YURTTA KALDI

Şehit Özel Harekâtçılar yurdundan bir arkadaşımız ise “KYK yurtlarında kalan öğrenciler olarak risk altında olmamızın yanı sıra gecenin bir yarısı bizi sokaklara dökerek, hiçbir açıklama yapmadan bizi tehlikeye atıyorlar. Yurtların karantina kalktıktan sonra dezenfekte edileceğini söylüyorlar ama karantinadan sonra kısa süre içerisinde yurtları nasıl dezenfekte edecekler. Etseler bile nasıl güvenip gireceğiz yurtlara?​” diyerek birçok gencin ortak tedirginliklerini dile getirdi. Birçok öğrenci durumdan habersiz memleketine gittiği için yurtta bıraktığı eşyalarının akıbeti hakkında telaşa düşmüş durumda. Bir öğrenci “Zar zor aldığım hukuk kitaplarımı yurtta bırakmıştım, dönünce onları kullanamayacağım” dedi. Kimileri ise o vakitte yurtta olmadığı için hiçbir eşyasını hatta bilgisayar, mevcut paraları gibi değerli eşyalarını dahi alamadı.

"BİRKAÇ GÜN ÖNCE HABER VERMELERİ GEREKİRDİ"

Böyle bir durumda; insanların yurt dışına çıkması bile tehlikeliyken, varış tarihi ve saati belli olan bu uçuşlar için devletin aktif kullanılan yurtlar dışında bir karantina bölgesi oluşturması gerekirdi. Böyle bir durumda yurtlar kullanılacaksa bile öğrencilere birkaç gün önce toplanmaları için haber vermeleri gerekirdi. Gece saat 03.00’te öğrencileri yurt görevlilerinin yapmamak için direndiği, yetersiz açıklamalarla çıkarmak bir kaos ortamı yaratmış ve birçok öğrencinin mağduriyetine sebep olmuştur. Kaldığımız devlet yurtlarında koşulların zor olduğu ve toplu ortamda yaşıyor olmanın bizi tedirgin ettiği bu dönemde, öğrenciler düşünülmeden, son anda böyle bir karar alınmasının öğrencileri zor durumda bırakmıştır.

ÖNCEKİ HABER

Ankara Valisi Vasip Şahin: Umreden dönen 1800 kişiyi misafir ediyoruz

SONRAKİ HABER

Bilkent Şehir Hastanesinde koronavirüs için havalandırma uyarısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...