Türkiye'de 12 yeni koronavirüs vakası | Tüm gelişmeler (15 Mart)

Türkiye'de koronavirüsten etkilenen kişi sayısına ilişkin Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan yeni açıklama geldi. Umreden dönen vatandaşlar boşaltılan öğrenci yurtlarında karantinaya alındı.

.
00:23

Paylaş

KORONAVİRÜS VAKA SAYISI ARTTI

Sağlık Bakanı Feni koronavirüs vakaları açıkladı. Koca Twitter hesabından yaptığı açıklamada "Açıkladığımız ilk vakanın gözlem altında tutulan çevresindeki iki kişiye tanı konmuştur. Avrupa ülkelerinden gelmiş yedi, Amerika’dan gelmiş üç vakamız var. Durum üzücü ama… Tespit edilmiş her vaka, her izolasyon hepimiz için emniyettir" dedi.

Açıklamanın anlaşılır olmaması üzerine bakan yeniden açıklama yaparak yeni vaka sayısının 12 olduğunu ifade etti. (HABER MERKEZİ)

{{399537}}

23:18

Paylaş

İSTANBUL'DA DA BU GECE BAZI YURTLAR BOŞALTILIYOR

İstanbul Başakşehir'de bulunan Kanuni Sultan Süleyman Yurdu karantina yurdu olacağı için boşaltılıyor. Yurtta anons geçilerek sabah 6'da boşaltılacağı açıklandı. Güngören'deki Fatih Sultan Mehmet Yurdunun da boşaltılacağı ve karantina yurdu olacağı duyuruldu. Pek çok yurtta da yurt idareleri, öğrencilere hazırlıklı olmaları, yurtlarına dair karar alınırsa başka yurtlara geçebilecekleri konusunda açıklamalar yaptı. 

22:25

Paylaş

İÇKİLİ EĞLENCE MEKANLARININ FAALİYETLERİ DURDURULDU

İçişleri Bakanlığı, koronavirüs tedbirleri kapsamında pavyon, diskotek, bar, gece kulüplerinin faaliyetlerini yarından itibaren geçici olarak durdurdu.
21:05

Paylaş

ÇANKAYA KÖŞKÜ'NDE KORONAVİRÜS TOPLANTISI

Çankaya Köşkü'nde Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın başkanlığında koronavirüs toplantısı yapıldı. İlgili bakanların da bizzat ya da videokonferansla katıldığı toplantıda; Almanya, İspanya, Fransa, Avusturya, Norveç, Danimarka, İsveç, Belçika ve Hollanda’dan Türkiye'ye uçuşların bu  gece itibarıyla durdurulması kararlaştırıldı. Açıklamada, bu ülkelere geçici ziyarette bulunanların ya da öğrencilerin yarın 17.00'ye kadar konsolosluklara başvurmaları istendi.

19:22

Paylaş

CHP GENEL MERKEZİ KORONAVİRÜSE KARŞI DEZENFEKTE EDİLDİ

CHP Genel Merkezi, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını önlemleri kapsamında dezenfekte edildi. Alınan bilgiye göre, Genel Merkezin talebi üzerine, Ankara Büyükşehir Belediyesinden gelen özel kıyafetli ve maskeli ekipler, partide temizlik çalışması yaptı. Ekipler, çalışma odaları, toplantı salonları, koridorlar ve genel kullanım alanlarını dezenfekte etti.

17:50

Paylaş

ANKARA VALİSİ VASİP ŞAHİN: UMREDEN DÖNEN 1800 KİŞİYİ MİSAFİR EDİYORUZ

Ankara Valisi umreden dönen ve koronavirüs önlemleri kapsamında yurtlarda gözetim altında tutulacak yurttaşların sayısının 1800 olduğunu açıkladı. Şahin, 1700 kişinin daha geleceğini belirtti.

16:58

Paylaş

KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞINA BAĞLI KÜTÜPHANELER 16-30 MART ARASINDA KAPATILACAK

Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı kütüphanelerin, 16-30 Mart arasında hizmete kapatılacağı ve tüm etkinliklerin iptal edileceği bildirildi.
Bakanlıktan yapılan açıklamada, "16 Mart Pazartesi gününden 30 Mart Pazartesi gününe kadar Bakanlığımıza bağlı tüm kütüphanelerin okuyucu hizmetlerine kapatılmasına ve yapılması planlanan tüm etkinliklerin iptaline karar verilmiştir." ifadelerine yer verildi. 

16:57

Paylaş

ÇAVUŞOĞLU: DESTEK MERKEZİ KURDUK

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, yeni tip koronavirüse (Kovid-19) ilişkin, Bakanlık bünyesinde 24 saat hizmet veren bir koordinasyon ve destek merkezi kurduklarını bildirdi. 

Çavuşoğlu, "Şu ana kadar 8 bin 300 civarında sadece koronavirüsle ilgili arayan, yurt dışında yaşayan vatandaşlarımız var. Ama tabii bu dönemde sadece bu çağrı merkeziyle yetinmemiz mümkün değil. Bakanlığımızda ayrıca bir koordinasyon ve destek merkezi kurduk ve 24 saat hizmet veriyor. Sadece konsolosluk işleriyle ilgili arkadaşlarımız değil, diğer birimlerden de destek aldık. Ve her akşam bir daire başkanı, örneğin nöbetçi kalıyor ekiplerle beraber. Çağrı merkezimiz de aynı şekilde."

16:54

Paylaş

DİYANETTEN UMREDEN DÖNEN VATANDAŞLARLA İLGİLİ AÇIKLAMA

Diyanet İşleri Başkanlığından umreden dönen vatandaşlarla ilgili açıklama:

"27 Şubat 2020 Perşembe günü itibarıyla ülkemizden umre çıkışları durdurulmuş, bu tarihten sonra umre amaçlı seyahate izin verilmemiştir.”

"20-30 günlük turlarla Suudi Arabistan'da bulunan ve dönüşü daha ileriki tarihlerde planlanan vatandaşlarımızın daha fazla kalmasına müsaade edilmeyerek, dönüşleri erkene alınmıştır."

"Sağlık Bakanlığımız tarafından dün geceden itibaren umreden dönen tüm yolcular tedbir amaçlı Ankara ve Konya'daki Kredi ve Yurtlar Kurumuna ait öğrenci yurtlarında karantina mantığıyla ayrı odalara yerleştirilmeye başlanmıştır. Şüpheli bulunanlar ise hastaneye kaldırılarak testleri yapılmaktadır."

"Umre dönüşü esnasında yolcularımız, Sağlık Bakanlığımızca Suudi Arabistan'a gönderilen doktorlar ve sağlık personeli eşliğinde titizlikle kontrolden geçirilmiş, evlerinden 14 gün çıkmamaları ve misafir kabul etmemeleri hususunda bilgilendirilmiştir."

15:43

Paylaş

3 PARTİDEN DAHA GRUP TOPLANTISINA 'KORONAVİRÜS' İPTALİ

TBMM'de AKP ve CHP'den sonra MHP, İYİ Parti ile HDP'de de salı günü yapılması planlanan TBMM grup toplantılarının iptal edildiği açıklandı.

MHP Grup Başkan Vekili Erkan Akçay, Demirören Haber Ajansı (DHA) muhabirine yaptığı açıklamada, koronavirüs tedbirleri kapsamında salı günü olan Meclis grup toplantısını iptal ettiklerini söyledi. İYİ Parti ve HDP'nin de grup toplantılarını iptal ettikleri öğrenildi.

AK Parti ve CHP'den daha önce yapılan açıklamalarda, TBMM grup toplantılarının iptal edildiği duyurulmuştu. 

14:51

Paylaş

KOCA: UMREDEN DAHA ÖNCE GELENLER DE SAĞLIK TARAMASINDAN GEÇİRİLDİ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: "Umreden daha önce dönenler tıpkı şimdi dönenler gibi sağlık taramasından geçirildi, şüphelilerin testleri yapıldı. Umre ziyaretçileri virüse karşı tedbirlerini seyahatlerinde sağlık ekiplerimizin verdiği eğitimle aldı. İlk 14 günü henüz doldurmayanları takip ediyoruz."

14:43

Paylaş

GENÇLİK VE SPOR BAKANI MEHMET KASAPOĞLU: 10 BİN VATANDAŞIMIZ YURTLARIMIZDA MİSAFİR

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, umreden dönen 10 bin kişinin yeni tip Koronavirüs'e (Kovid-19) karşı önlemler kapsamında Ankara ve Konya'daki yurtlarda karantina alındığını dile getirdi. 

Kasapoğlu, umreden dönenlerin öğrenci yurtlarında karantina alınmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu.  Kasapoğlu, "Yurt binalarımız acil durumlarda tahsis edilebilir. Olağanüstü durumlarda yurtlar ev sahipliği yapabilir. Koronavirüs'le ilgili mücadele zaruri kararları acil almayı gerektiriyor. Yurt ücretini ödeyen ve yurtta kalmayan öğrencilere yarından itibaren ödeme yapacağız. Mekanlarını en steril şekilde teslim edeceğiz. 10 bine yakın vatandaşımız 14 gün boyunca yurtlarımızda bulunacak" dedi. 

 

14:01

Paylaş

BUZ PATENİ FAALİYETLERİNE ARA VERİLDİ

Türkiye Buz Pateni Federasyonu, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) önlemleri kapsamında faaliyetlerine ara verdi.

Federasyon Başkanı Gökhan Özdemir, "Ülke olarak seferber olduğumuz bu günlerde, Türkiye Buz Pateni Federasyonu olarak bağlı bulunduğumuz Gençlik ve Spor Bakanlığının telkin ve talimatları doğrultusunda, tüm spor camiasında olduğu gibi düzenlenmesi planlanan sportif faaliyetlerimizi ikinci bir açıklamaya kadar durdurmuş bulunmaktayız” denildi.  

 

13:40

Paylaş

CHP GRUP TOPLANTISINI İPTAL ETTİ 

CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel, koronavirüs tedbirleri kapsamında, salı günü yapılması planlanan TBMM grup toplantısını iptal ettiklerini duyurdu.

CHP Grup Başkan Vekili Özel, yaptığı yazılı açıklamada, "Yaşanan son gelişmeler doğrultusunda 17 Mart Salı günkü haftalık olağan TBMM grup toplantımızı iptal ettik. Yarınki Merkez Yönetim Kurulu ve salı günkü Koronavirüs İzleme Komitesi toplantılarımızda son gelişmeleri değerlendireceğiz" dedi.

 

 

09:50

Paylaş

UMREDEN DÖNEN BİR KİŞİDE KORONAVİRÜS ÇIKTI, UMREDEN DÖNENLER KARANTİNAYA ALINDI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın gece 23.52’de sosyal medya hesabından "Son bir hafta içinde umreden dönen bir yurttaşımızın testi maalesef pozitif çıktı" açıklamasıyla birlikte Türkiye’deki koronavirüs vaka sayısı 6’ya yükseldi.

Bakan, umreden dönüşlerde yeni vakaların olduğu konusunda endişe ettiklerini de söyledi.

Bu açıklamanın ardından Ankara ve Konya'da umreden dönen vatandaşlar, yapılan sağlık taramasının ardından boşaltılan öğrenci yurduna yerleştirilerek 14 günlüğüne karantinaya alındı. O yurtta kalan öğrenciler de gece saat 03.00'te uykularından uyandırılarak panik halinde başka yurtlara götürüldü.


DÜN NE OLMUŞTU?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın gece 23.52’de sosyal medya hesabından "Son bir hafta içinde umreden dönen bir yurttaşımızın testi maalesef pozitif çıktı" açıklamasıyla birlikte Türkiye’deki koronavirüs vaka sayısı 6’ya yükseldi.

Türkiye, koronavirüs salgınına karşı alınan önlemler kapsamında 14 ülkeye kapılarını kapattı. Koronavirüs tedbirleri kapsamında verilen 12 günlük idari izin kararı sağlık emekçileri için iptal edildi. Kamu çalışanlarının yurt dışına çıkışları durduruldu.

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa