15 Mart 2020 09:21

Ankara Valisi Vasip Şahin: Umreden dönen 1800 kişiyi misafir ediyoruz

Ankara Valisi umreden dönen ve koronavirüs önlemleri kapsamında yurtlarda gözetim altında tutulacak yurttaşların sayısının 1800 olduğunu açıkladı. Şahin, 1700 kişinin daha geleceğini belirtti.

Ankara Valisi Vasip Şahin | Fotoğraf: Nevzat Yıldırım/AA

Paylaş

Ankara Valisi Vasip Şahin, umreden dönen yurttaşlar hakkında konuştu. Vali Şahin, gözetim amacıyla yurtlara yerleştirilen vatandaşlar hakkında, “Burada 1800 vatandaşımızı misafir ediyoruz. Bu akşam 1700 kişiyi daha bekliyoruz” dedi.

Vali Şahin ayrıca şu ana kadar semptom belirlenen kişi sayısının 5 olduğunu, bu kişilerin Zekai Tahir Burak, Kadın Hastalıkları Eğitim ve Hastanesi'ne nakledildiğini belirtti.

Şahin, "Vatandaşlarımızın karantinaya alınması onların hasta olduğu anlamına gelmiyor. En ufak bir riski bertaraf etme amacı taşıyor. Semptom gösteren vatandaşlarımızı hastanemize gönderdik. Burada da sağlık taraması yapılıyor. Herhangi bir semptom belirtisi halinde görevliler burada müdahale edecek. Boş kapasitemiz hala var yurtlarda. Her odada bir kişi konaklamaya çalışıyoruz. Biz zaten ilk vatandaşlarımızın karantinaya alınmasından beri kurduğumuz kriz merkezi sürekli çalışıyor" dedi.

NE OLMUŞTU?

Umre ibadetleri için Suudi Arabistan'a giden ve geri dönen yurttaşların Ankara ve Konya'daki yurtlarda gözetim altına alınması kararlaştırılmıştı. Bu uygulama için belirlenen yurtlar boşaltılmış, öğrenciler başka yurtlara taşınmıştı. (15 Mart gecesi) Gece saatlerinde uykularından uyandırılarak panik halinde başka yurtlara götürülen öğrenciler, kendilerinin ve memlekete dönen arkadaşlarının eşyalarını toplamakta bile zorlandıklarını belirtti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Meclis, Dernekler Yasası’nı bu hafta da görüşecek: İfade özgürlüğüne darbe

SONRAKİ HABER

Umreden dönenlerin karantinaya alındığı yurttan çıkarılan öğrenciler anlattı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...