13 Mart 2020 05:04
Son Güncellenme Tarihi: 13 Mart 2020 14:31

Süper Lig maçlarının koronavirüs sebebiyle ertelenmeyeceği açıklandı

TFF'nin futbol maçlarının seyircisiz oynanması kararının ardından Galatasaray yönetimi Süper Lig maçlarının ertelenmesini talep etmişti. TFF Yöneticisi Yardımcı, maçların ertelenmeyeceğini açıkladı.

Fotoğraf: metin.gul/Flickr (CC BY 2.0)

Paylaş

Türkiye Futbol Federasyonu 1. Başkan Vekili Servet Yardımcı, Süper Lig maçlarının koronavirüs salgını nedeniyle ertelenmeyeceğini açıkladı. Süper Lig ve TFF 1. Lig maçlarına dair önceki gün alınan kararda tüm maçların nisan ayına kadar seyircisiz oynanacağı açıklanmış, Galatasaray kulüp yönetimi bu karar üzerine maçların ertelenmesini talep etmişti.

Galatasaray Spor Kulübü, futbol maçlarının ertelenmesi ile ilgili TFF'ye yaptığı başvuruda “Liglerin seyircisiz oynanması yerine ilk etapta 15 gün ya da 1 ay süreyle ertelenmesi görüşünde olduğumuzu devletimizin dikkatine arz ederiz” demiş ve şu ifadelere yer vermişti:

"Tüm dünyayı etkisi altına alan COVID-19 adlı Coronavirüs salgınının ülkemizde de tespit edilmesinin ardından Nisan ayı sonuna kadar tüm spor müsabakalarının seyircisiz olarak oynanacağı açıklanmıştır.

Önce sağlık ilkesinden hareketle, seyirciler kadar, sporcu ve görevlilerin de sağlığının düşünülmesi gerekmektedir.

Nitekim pek çok ülkede liglerin ertelenmesine ya da askıya alınmasına karar verilmiştir.

Liglerin ertelenmediği ve müsabakaların seyircisiz oynanması ile ilgili olarak da İngiltere'de ise müsabakaların şifresiz yayınlanması kararı alınmıştır. Zira seyircisiz oynanması halinde kişiler şifreli yayınlanan müsabakaları izlemek için yine bir araya gelecek ve toplu olarak bu müsabakaları izleyeceklerdir.

Bu şekilde taraftar gruplarınca bir araya gelinerek müsabaka izlenme ihtimali de gözetilmelidir.

Ayrıca konuya mali açıdan bakıldığında spor müsabakalarının seyircisiz oynanması, seyirci hasılatlarında yaşanacak gelir kaybı nedeniyle ciddi mali zorluklar yaşayan tüm kulüplerimiz adına önemli sıkıntılar doğuracaktır.

Bu nedenlerle liglerin seyircisiz oynanması yerine, yaşanacak gelişmelere göre daha sonra yeniden değerlendirilmek üzere ilk etapta 15 gün ya da 1 ay süreyle ertelenmesi görüşünde olduğumuzu Devletimizin ve ilgili kurumlarının dikkatine arz ederiz.

TFF YÖNETİCİSİ SERVET YARDIMCI "SÖZ KONUSU DEĞİL" DEDİ

Galatasaray'ın erteleme talebi sonrası Türkiye Futbol Federasyonu 1. Başkan Vekili Servet Yardımcı konuyla ilgili açıklama yaptı. NTV'ye konuşan Servet Demirci, "Süper Lig maçlarının ertelenmesi söz konusu değildir" ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Gana'da ilk yeni tip koronavirüs vakaları görüldü

SONRAKİ HABER

Kadın cinayeti: Koruma kararı aldığı erkek tarafından çalıştığı hastanede öldürüldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...