12 Mart 2020 06:39

“Okullara hijyen malzemeleri gönderilsin; maskeler hastalara ücretsiz verilsin”

CHP Adana milletvekilleri Burhanettin Bulut ve Ayhan Barut koronavirüs konusunda hükümete ve yetkililere çağrılarda bulundu.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

CHP milletvekilleri Burhanettin Bulut ve Ayhan Barut koronavirüs konusunda önemli çağrılarda bulundu. Eczacılar Odası eski Başkanı ve CHP Milletvekili Burhanettin Bulut, “Maskeler, belirti gösteren hastalara ücretsiz dağıtılmalıdır” dedi.

CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut ise “Maalesef geleceğimiz olan çocuklarımızın okullarında sıvı-katı sabun ve tuvalet kağıtları bulunmuyor. Temizlik için yeterli sayıda görevli yok. Okulların eksiklerini derhal tamamlamalıyız” dedi.

“ECZANELERDE EL DEZENFEKTANI YAPILMALIDIR”

Sağlık Bakanı'nın Türkiye'de bir kişide koronavirüs tespit edildiğini açıklaması üzerine kamuoyunda ciddi bir kaygı, panik ve endişe yaşanmaya başladığını bildiren CHP Milletvekili Burhanettin Bulut, “Eczaneler maske, eldiven, kolonya, el dezenfektanı ve ıslak mendil taleplerine yetişemiyor” dedi. Bu ürünlerin virüs fırsatçıları tarafından fahiş fiyatlara satıldığını kaydeden Bulut, sorunun çözümünün eczanelerin alkol kotası artırılarak eczanelerde el dezenfektanı yapılmasından geçtiğini bildirdi.

Eczanelerin maske, eldiven, kolonya, el dezenfektanı ve ıslak mendil taleplerine yetişemediğini kaydeden Bulut, virüs fırsatçılarının haksız ticari uygulamayla kolonya ve dezenfektan fiyatlarını 2-3 katına çıkardığını söyledi. Marketlerin eldiven, maske ve dezenfektan ürünlerine kota uygulaması başlattığını, market içerisinde çeşitli yerlere bir kişinin ne kadar ürün alabileceğine dair uyarı tabelaları asıldığını kaydeden Bulut, 4 TL’lik makarnanın fiyatının online alışveriş sitelerinde 10 TL’yi bulduğunu belirterek “Öncelikle bu virüs fırsatçılarına prim vermemek için Ticaret Bakanlığını göreve çağırıyoruz” dedi.

ECZANELERİN ALKOL KOTASI ARTIRILMALIDIR

Bu süreçte en büyük görevin Sağlık Bakanlığına düştüğünü kaydeden Bulut, “Eczacılara alkol kotası artırılarak eczanelerde el dezenfektanı yapılması sağlanmalıdır. Hem virüs fırsatçılarına müdahale edilmiş olacak, vatandaş da uygun fiyata dezenfektan alabilecek” diye konuştu.

Sağlık ocaklarında internette fahiş fiyatlara satılan medikal maskelerin semptom görülen hastalara ücretsiz dağıtılması gerektiğini kaydeden Bulut, “Bunu yerseniz hasta olmazsınız”, “Şunu içerseniz doktor yüzü görmezsiniz” diyen sağlık şarlatanlarının ekrana çıkmasının da engellenmesini istedi.

BARUT: VİRÜSE KARŞI HİJYEN MALZEMELERİ OKULLARA GÖNDERİLSİN

CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut ise koronavirüse ilişkin Meclis'te uyarılarını paylaştı. Barut, “Maalesef geleceğimiz olan çocuklarımızın okullarında sıvı-katı sabun ve tuvalet kağıtları bulunmuyor. Temizlik için yeterli sayıda görevli yok. Bu çocuklar, öğretmenlerimiz nasıl korunacak, bu endişeyi gidermek için okulların eksiklerini derhal tamamlamalıyız” dedi.

Koronavirüs ile mücadele konuların başında çocukların bulunduğuna dikkat çeken Barut, şunları kaydetti:

“Virüsle ilgili Milli Eğitim Bakanlığı çalışma yapıldığını duyuruyor ama okullarımızda ne yazık ki hijyen ve bununla ilgilenecek personel konusunda büyük sorun yaşanıyor. Öğrenci başına düşen kullanım alanı yetersiz kalırken, lavabolarda sıvı-katı sabun ve tuvalet kağıdı gibi temizlik malzemeleri bulunmuyor. Bakanlık ellerin sık sık yıkanmasını, kişisel hijyene dikkat edilmesini istiyor ama bu temizlik malzemeleri okullarımızda yok. Ne yapacak öğrenci ve öğretmenlerimiz? Okullardaki hizmetli sayısının azlığı, öğrenci sayısının çokluğu, temizlik malzemelerinin yetersizliği gibi gerçekler artık görülmeli ve buna çözüm üretilmelidir. Tasarruf gerekçesiyle okullarımızda azaltılan hizmetli ve memur statüsünde çalışan emekçiler tekrar görevlendirilmelidir.” (Adana/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Ordu'da çöp tesisine direnenlerin gözaltına alınmasına tepki

SONRAKİ HABER

Abdullah Cömert’i öldüren polisin cezası kesinleşti ve polis tutuklandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...