12 Mart 2020 06:12

Eczacılardan koronavirüs açıklaması: Halk sağlığı için denetimler arttırılsın

Türk Eczacıları Birliği, koronavirüs ile ilgili halkın endişesini ranta çevirlenlere yönelik denetimlerin artırılmasını talep etti.

ARŞİV | Fotoğraf: DHA

Paylaş

Türk Eczacıları Birliği (TEB), yazılı açıklama yaparak koronavirüsün (Kovid-19) önlenmesine, tanısına, durdurulmasına ve hastaların tedavisine yoğunlaştıklarını ifade ederek, halkı panik yapmamaya ve bilimsel bilgi dışındaki söylentilere itibar etmemeye çağırdı. Halkın endişesini ranta çeviren ve ihtiyaç duyulan eşyaları stoklayarak ya da fahiş fiyata satanlara ve bunun sonucunda merdiven altı ürünlerin halk sağlığını tehdit etmesi noktasında da denetimlerin artırılması talebini yükseltti.

"HALKIN ENDİŞESİNİ RANTA ÇEVİRENLER HER GEÇEN GÜN ARTIYOR"

Bakanlık tarafından alınan önlemleri ve çalışmaları desteklediklerini, bu noktada mücadelelerinin ortak olduğunu belirten TEB, "Meslektaşlarımız vatandaşımızın maske, dezenfektan, kolonya, ıslak mendil gibi tedbir maksatlı ihtiyaçlarını karşılamak için ellerinden geleni yapıyor. Ancak ürün temini noktasında büyük sıkıntılar söz konusu, ecza depolarının elinde ürünler bulunmuyor. Tüm bunların yanı sıra halkın endişesini, ranta ve fırsata çevirenlerin sayısının her geçen gün arttığına üzülerek şahitlik ediyoruz. Söz konusu ürünlerde stok sıkıntısının yanı sıra fahiş fiyat artışları söz konusu. Bir diğer endişemiz ise tedarik sıkıntısının beraberinde merdiven altı, denetimsiz, sağlıksız ürünleri getirmesi ve bunun sonucunda halk sağlığının zarar görmesi. Bu noktada denetimlerin artırılması gerektiğine dikkat çekiyoruz" açıklamasında bulundu.

"BİLİMSEL TEMELİ OLMAYAN SÖYLENTİLERE İNANMAYIN"

Halkın doğru bilgi ve doğru ürün alması için eczanelere başvurmasını öneren TEB, "Halkımızı panik yapmamaya, bilimsel temeli olmayan söylentilere inanmamaya, doğru ve tam bilgi için sağlık otoritesini, sağlık meslek örgütlerini takip etmeye çağırıyoruz. Virüsle ilgili son bilgileri, bilgilendirme broşürleri ve videolarını, halkın yanı sıra eczacıların neler yapması gerekenleri Türk Eczacıları Birliğinin sitesinde yayımlıyoruz" diye bildirdi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kombi bakımı nasıl yapılır? Kombi bakımı kaç yılda bir yapılmalı? Yapılmazsa ne olur?

SONRAKİ HABER

Eskişehirlilere sorduk: Koronavirüs hakkında ne biliyoruz, yeterli önlemimiz var mı?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...