29 Şubat 2020 12:57

Sağlıkta şiddete karşı 15 Mart'taki beyaz mitinge çağrı

TTB ve SES sağlık alanında yaşanan şiddete ve sağlık emekçilerinin sorunlarına dikkat çekmek için 15 Mart’ta Ankara’da yapacakları mitinge çağrı yaptı.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Sağlık meslek örgütleri, sağlık alanında yaşanan şiddete ve sağlık çalışanlarının sorunlarına dikkat çekmek için 15 Mart’ta Ankara’da Büyük Beyaz Miting düzenleyecek.Mitinge çağrı yapılan açıklamada konuşan Türk Tabipleri Birliği (TTB) Genel Merkez Konseyi Başkanı Sinan Adıyaman, toplumsal şiddetten sadece hekimlerin sağlıkçıların değil herkesin nasibini aldığına dikkat çekti. Günde 30 sağlık emekçisinin sözel veya fiziksel şiddete maruz kaldığını ve sağlıkta şiddetin 2018’den bu yana yüzde 60 oranında arttığını hatırlatan Adıyaman “TTB bundan 6-7 sene önce sağlıkta şiddeti önleme yasa tasarısını Meclise iletti. Muhalefet partilerinin tasarıyı komisyona getirmesine rağmen hükümet izin vermedi. 14 Mart yaklaşırken yasa tasarısının çıkmasını istiyor ve eğer şiddet önlenmeyecekse biz de hizmet vermeyeceğiz diyoruz. Bütün sağlık örgütlerine davetimizi yaptık. Tandoğan Meydanı’nı istedik fakat valilikten henüz yanıt gelmedi. Tüm Türkiye’den gelen sağlıkçılar ve hastalarımızla beraber Tandoğan Meydanı’nı beyaza boyamak istiyoruz” diye konuştu. 

Sağlıkta şiddetin toplumsal şiddetten, krizden, yoksulluktan ve işsizlikten bağımsız olmadığını söyleyen SES Eş Genel Başkanı Gönül Erden de sağlıkta şiddet yasasının hazırlanmasını aksi taktirde hizmet vermeyeceklerini ifade etti.

CHP ve HDP’nin doktor milletvekilleri de açıklamaya katılarak sağlıkta şiddete karşı hekimlerin ve sağlık çalışanlarının yanında olacaklarını ifade ederek mitinge katılacaklarını açıkladı. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Hanau Katliamı: Irkçılık zehrinden kurtulmak herkesin sorumluluğu

SONRAKİ HABER

Mersin'de SGK’nin ödemediği ilaçları alamayan çocuklar yoğun bakımda

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...