13 Şubat 2020 20:06

Sağlık emekçileri "15 Mart sağlıkta şiddete karşı beyaz miting"e çağrı yaptı

Sağlık emekçileri, sağlıkta şiddete karşı önlem alınması ve sağlıkta şiddeti önleme yasa tasarısının kabul edilmesi talebiyle Ankara'da 15 Mart Pazar günü gerçekleştirecekleri mitinge çağrı yaptı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Sağlık emekçileri, sağlıkta şiddete karşı önlem alınması ve Mecliste bekleyen "sağlıkta şiddeti önleme yasa tasarısının" yasalaşması talebiyle, Ankara'da gerçekleştirecekleri Beyaz Miting öncesi İstanbul Tabip Odasında basın toplantısı gerçekleştirdi.

Açıklamaya, İstanbul Tabip Odası, İstanbul Eczacı Odası, İstanbul Diş Hekimleri Odası, İstanbul Veteriner Hekimler Odası, SES İstanbul Şubeleri, Dev Sağlık-İş, Birlik Dayanışma Sendikası, Tüm Rad-Der temsilcileri katıldı. Açıklamada sağlıkta şiddete dikkat çekilerek 15 Mart'ta Ankara'da yapılacak "Sağlıkta şiddete karşı beyaz miting"e çağrı yapıldı. 17 Nisan'da sağlık emekçilerinin şiddete karşı greve çıkacağı belirtildi.

"ŞİDDET VARSA HİZMET YOK"

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Eş Genel Başkanı Gönül Erden, 15 Mart'ta Ankara'da "Sağlıkta şiddete karşı beyaz miting"de buluşacaklarını belirterek "Biz sağlık çalışanıyız. Tıbbın kurucuları İstanköylü Hipokrat'tan, Bergamalı Galen'den bu yana burada, bu topraklardayız. Hayata ve topluma adanmış bir mesleğin onurlu üyeleri olarak emeğimizle, bilgimizle, uzun yıllar süren eğitim ve mesleki deneyimlerimize dayalı birikimimizle insanlara hizmet veriyoruz. Ancak ne yazık ki sürekli olarak hedef gösterilmekten, polikliniklerde, acillerde, ameliyathanelerde, hastanelerde, ASM'lerde, TSM'lerde her gün, her saat şiddete maruz kalmaktan mesleklerimizi yapamaz hale geldik. Kışkırtılmış sağlık talebinin yarattığı kışkırtılmış şiddetin kurbanı olmaktan; sözlü, fiziksel saldırıya uğramaktan, darbedilmekten, yaralanmaktan, arkadaşlarımızı, meslektaşlarımızı kaybetmekten bıktık, usandık" dedi.

"Artık yeter" diyen Erden, "Başta TTB'nin hazırladığı, sağlık emek ve meslek örgütlerinin desteklediği "Sağlıkta Şiddet Yasa Tasarısı” olmak üzere "Şiddetsiz bir sağlık ortamı için 5 acil tedbir hızla hayata geçirilmelidir. Bu tedbirler hayata geçirilinceye, sağlıkta şiddet son buluncaya kadar mücadele etmeye kararlıyız. Herkes bilsin: Şiddet varsa hizmet yok" diye konuştu.

Gönül Erden, eylem planlarını şu şekilde sıraladı:

  • Her ayın 17'sinde bütün illerde basın açıklamaları, nöbet eylemleri.
  • 15 Mart 2020 Pazar günü Ankara'da "Sağlıkta Şiddete Karşı Beyaz Miting”
  • 17 Nisan 2020 Cuma günü Sağlıkta Şiddete Karşı Grevdeyiz!

(İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Hasankeyf ve Dicle Vadisi için son çağrı: Gelin durduralım

SONRAKİ HABER

Sürgün kararına karşı çıkan BTS üyeleri TCDD binasından polis zoruyla çıkarıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...