24 Şubat 2020 06:43

Edremit'te Eğitim Sen üyesi kadın emekçiler 8 Mart öncesi kahvaltıda buluştu

Eğitim Sen Edremit Temsilciliğinin çağrısıyla bir araya gelen emekçi kadınlar, “8 Mart’a giderken krize şiddete, tacize ve tecavüze karşı birliğimizi güçlendirmeliyiz” dedi.

Edremit'te, etkinlikte bir araya gelen emekçiler

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Eğitim Sen Edremit Temsilciliği, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü öncesi kahvaltılı bir buluşma gerçekleştirdi.

Eğitim Sen Edremit Temsilciliğinin geçtiğimiz ocak ayında gerçekleştirdiği seçimde yönetim kurulunun tamamı kadınlardan oluşmuştu. Yeni yürütme kurulunun ilk etkinliğine kadın üyelerin katılımı yüksek oldu.

Yürütme Kurulu Başkanı Fikrîye Yadırgı, etkinlikte yaptığı açılış konuşmasında "Kadına yönelik tacizin, tecavüzün, şiddetin ve kadın ölümlerinin sıradanlaştığı günlerden geçiyoruz. Ekonomik kriz hayatımızı her geçen gün zorlaştırıyor, sömürü ve baskının en katmerlisini biz kadınlar yaşıyoruz. Bu koşullarda yaklaşan 8 Mart’ı hep beraber örgütlemek için bu buluşmayı gerçekleştirdik. Krize şiddete, tacize ve tecavüze karşı birliğimizi güçlendirmeliyiz” dedi.

Kadın Sekreteri Devrim İnanç Ayata ise "Yok sayılmayı reddediyoruz. Eşit ve özgür bir yaşamı kuruncaya dek mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz. Vardık ,varız, varolacağız. Yaşasın 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü” dedi.

Ayata, 8 Mart kapsamında emek, barış ve demokrasi güçleri ile ortak etkinlikler gerçekleştireceklerini söyledi. Ayata, bu etkinlikleri ve tarihlerini şöyle sıraladı:

  • 29 Şubat | Zeytinli-Mehmetalan köyünde doğa yürüyüşü
  • 3 Mart | Yazar Fulya Alikoç ve Av. Gülşah Kaya'nın katılımıyla “Kriz ve Şiddet” konulu panel - Altınoluk Türkan Saylan Kültür Merkezi
  • 4 Mart saat 17.00 | Edremit Cumhuriyet Meydanı’nda basın açıklaması
  • 8 Mart saat 14.30 | Edremit’te 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü mitingi           

(Balıkesir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Dolar/TL kuru 6,14 liranın üzerine tırmandı (24 Şubat 2020)

SONRAKİ HABER

Tüm Bel-Sen Kocaeli Şubesi 7. Olağan kongresini gerçekleştirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...