19 Şubat 2020 14:05
Son Güncellenme Tarihi: 19 Şubat 2020 14:17

Erdoğan sinyali sonrası HSK, Gezi davası hakimleri için soruşturma izni verdi

HSK, Gezi davasında beraat kararı veren İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti hakkında soruşturma izni verdi. Soruşturma izni kararı öncesi Erdoğan, "Bir manevra beraat ettirmeye kalktılar" demişti.

Gezi Davası Salon Genel Görünüm | Çizim: Tarık Tolunay

Paylaş

Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK), Gezi Parkı odaklı olaylara ilişkin davaya bakan, aralarında Anadolu Kültür AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Osman Kavala'nın da bulunduğu 9 sanıkla ilgili beraate hükmeden İstanbul 30'uncu Ağır Ceza Mahkemesi heyeti hakkında inceleme başlattı.

HSK Birinci Dairesi, davaya bakan ve sanıklar hakkında beraate hükmeden İstanbul 30'uncu Ağır Ceza Mahkemesinin üyeleri hakkında inceleme başlatılmasını kararlaştırdı.

İncelemeyle konuyla ilgili kusur olup olmadığı araştırılacak, müfettiş raporunun ardından heyet hakkında karar verilecek.

ERDOĞAN KARARA TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Gezi davasında çıkan kararı eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ciddi manada perde arkasında Soros türü bazı ülkeleri ayaklandırmak sureti ile oraları karıştıran tipler vardır, onun da Türkiye ayağı içerideydi. Bir manevra ile dün onu (Osman Kavala) beraat ettirmeye kalktılar. Onunla beraber başkaları da bu işin içinde” demişti.

KAVALA DAHİL 9 KİŞİ İÇİN BERAAT KARARI VERİLMİŞTİ

Gezi davasında mahkeme heyeti aralarında tutuklu Osman Kavala'nın da bulunduğu 9 kişi için beraat kararı vermişti. Mahkeme ayrıca Kavala'nın tahliyesine de karar vermişti. Karar üzerine Kavala akşam saatlerinde tahliye edilirken; 15 Temmuz soruşturması kapsamında hakkında yeniden gözaltı kararı çıkarılmıştı.

Mahkeme heyetinin kararına ilişkin Erdoğan'ın haricindeki hükümet üyelerinden de Gezi eylemcilerini ve kararı hedef alan açıklamalar gelmişti. Hükümete yakın medya kuruluşları da kullandıkları haber diliyle kararı kriminalize etmeye çalışmıştı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

“Her taşın altından iktidarın kadın düşmanı politikaları çıkıyor”

SONRAKİ HABER

Rize'de koronavirüs şüphesi olduğu belirtilen kişinin grip olduğu açıklandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...