19 Şubat 2020 07:29

Gezi'yi hedef alan Erdoğan'dan Osman Kavala açıklaması: Beraat ettirmeye kalktılar

"FETÖ'nün siyasi ayağı" tartışmasında CHP'yi suçlayan Erdoğan, Gezi davasında verilen kararı da eleştirdi. Erdoğan, Osman Kavala için "Bir manevra ile onu beraat ettirmeye kalktılar" dedi.

Recep Tayyip Erdoğan | Fotoğraf: AA

Paylaş

Partisinin grup toplantısında konuşan AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "FETÖ'nün siyasi ayağına" tartışmasına değinerek CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu suçladı. Erdoğan, "Türkiye'de FETÖ'nün büyümesinde, serpilmesinde herkesin payı olabilir. Ama FETÖ'yü terör örgütü ilan edip ona savaş açan şahsım ve AK Parti'dir" ifadelerini kullandı. Gezi davasında verilen kararı da eleştiren Erdoğan, Osman Kavala için, "Bir manevra ile onu beraat ettirmeye kalktılar" dedi. Erdoğan, Gezi eylemlerine katılanları da hedef alan sözler sarf etti. İdlib krizine de değinen Erdoğan, "Harekat an meselesidir" dedi.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında konuştu. Gezi davasında Osman Kavala için verilen beraat kararını değerlendiren Erdoğan, "Türkiye ayağı içerideydi bir manevrayla dün onu beraat ettirmeye kalktılar" ifadelerini kullandı.

"FETÖ'YE SAVAŞ AÇAN BİZİZ"

İlk olarak "FETÖ'nün siyasi ayağı" tartışmasına ilişkin konuşan Erdoğan, "Herhalde Sayın Ecevit'in CHP'nin veya DSP'nin Genel Başkanı olduğunu bilmeyen yoktur ve aradaki muhabbeti bilmeyen de yoktur. Ne zaman ki bu yapının eğitim, hayır, dayanışma sınırlarını aşıp devleti ele geçirmeye çalışan bir örgüt olduğu netleşmiştir, işte o zaman karşısında bizi, milletimizi ve hukuku bulmuştur. Türkiye'de FETÖ'nün serpilmesinde, büyümesinde güçlenmesinde herkesin payı olabilir ama bu ülkede FETÖ'yü terör örgütü olarak ilan edip ona savaş açan şahsım ve AK Parti'dir." dedi.

"YAŞ'LARDA ÖNÜME TEK BİR FETÖ’CÜNÜN DOSYASI GELMEDİ"

Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Her gün birileri çıkıp FETÖ konusunda ahkam kesmeye çalışıyor. Halbuki bu ülkede vesayet güçleri yıllarca FETÖ'ye en küçük bir şekilde dokunmamıştır. Tam tersine 'Allah' diyen 'kitap' diyen, namaz kılan, eşi başörtülü kim varsa onları tasfiye etmenin yollarını aramışlardır. İrtica ile mücadele kisvesi altında din düşmanlığı yapılmasına elbette biz de milletimiz de rıza gösteremezdik. Başbakanlığım boyunca Yüksek Askeri şuralarda önüme tek bir FETÖ'cünün dosyası gelmedi. Gelen dosyalar hep mütedeyyin insanlarla ilgiliydi. Çünkü takiyeyi bir hayat biçimi haline getiren FETÖ'nün hiçbir mensubu dinle, diyanetle ilgili bir görüntü vermiyordu. Milletin değerleriyle uğraşmaktan kendi bünyelerini habis ur gibi saran FETÖ tehdidini görmeyenlerin bugün bizi suçlaması aslında kendi gafletlerini saklama çabasından başka bir şey değildir. Başbakanlığım boyunca YAŞ’larda önüme tek bir FETÖ’cünün dosyası gelmedi. Gelen dosyalar hep mütedeyyin insanlarla ilgiliydi"

GEZİ DAVASI KARARINI ELEŞTİRDİ, EYLEMLERE KATILANLARI HEDEF ALDI

Gezi davasında çıkan kararı eleştiren Erdoğan, "Dün yaşanan gelişmeler bize Gezi olaylarını bir kez daha hatırlattı. Taksim'deki Gezi Parkı'nda güya ağaç ile başlayan olaylar, devlete ve millete karşı sivil kalkışma halini almıştır. Bay Kemal aydınlık gençler diyor, bunlar aldatılmış gençler. O gençlere çevreci sıfatı verilerek bu ülkede milyonlarca ağaç diken bir iktidara ağaç sökme yaftası yapanlara ben sadece lanet okurum. Çağrıyı yapıyor mu Bay Kemal, yapıyor. Oraya avanesini topluyorlar. 3 ay boyunca kimi büyükşehirlerimizin meydanlarının yakılıp yıkıldığı bu hadisenin en küçük bir masum tarafı yoktur." dedi. Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

"BERAAT ETTİRMEYE KALKTILAR"

Osman Kavala için verilen tahliye kararını eleştiren Erdoğan, şunları söyledi:

"Ciddi manada perde arkasında Soroz türü bazı ülkeleri ayaklandırmak sureti ile oraları karıştıran tipler vardır, onun da Türkiye ayağı içerideydi. Bir manevra ile dün onu (Osman Kavala) beraat ettirmeye kalktılar. Onunla beraber başkaları da bu işin içinde.

"Sevsinler senin aydınlık gençlerini,. Bunlar tamamıyla sayenizde aldatılmış gençler. Siz değil misiniz terörist olarak tescil edilmişlerin posterlerini, Atatürk Kültür Merkezine asanlar siz değil miydiniz? AKM'nin Taksim'e bakan cephesinde bu posterleri görmedik mi? Kimler gerdi, kimler astı bu posterleri? Bay Kemal işte senin takımın yaptı. Sizin aydınlanmış gençleriniz bunlarsa yandık. Bizim aldatılmış gençlere ihtiyacımız yok."

"Her kim bu olayları masum bir çevre hareketi olarak tanımlıyorsa bu ülke ve milletin düşmanıdır. Toplumumuzu bölmeyi amaçlayan Gezi olaylarını milletimizle omuz omuza vererek bitirdik. Gezi'de başaramadıklarını 17-25 Emniyet Yargı girişiminde denediler. Bunu da bozduk .Bu defa Çukur eylemleriyle doğrudan topraklarımızı bölmeye çalıştılar."

"Bizim ve milletimizin gözünde Gezi'nin ve bu kalkışmanın önünde yer alanların hükmü asla değişmeyecektir. Milletimiz müsterih olsun bu meseleyi de sonuna kadar kararlılıkla takip edecek, adaletin tecellisi için son nefesimize kadar mücadeleyi sürdüreceğiz."

"Türkiye'nin ve Türk milletinin aleyhine olan her kampanyanın olduğu gibi bunun da öncülüğünü CHP yapıyor."

"İDLİB HAREKATI BİR AN MESELESİDİR"

"Artık son ikazlarımızı yapıyoruz. Gerek ülkemizde gerek Rusya'da şu ana kadar maalesef arzu ettiğimiz neticeye ulaşamadık. Türkiye İdlib konusunda her türlü hazırlığını yapmıştır. Bir gece ansızın gelebiliriz. İdlib harekatı bir an meseledir. İdlib'i hem Türkiye hem bölge halkı açısından güvenli yer haline dönüştürmekte kararlıyız."

Erdoğan, Libya'ya ilişkin de şunları söyledi:

"Şayet uluslararası toplumun da dahil olduğu görüşmelerden adil bir anlaşma çıkmazsa, ki şu anda Trablus'un meşru yönetimi masadan çekilmiştir, ki olumlu bir karardır, haklı bir karardır, isabetli bir karardır. Çünkü tezgah farklı dolaşıyor. Farklı yöne doğru gidiyor. Meşru Trablus yönetimini ülkenin tamamında hakimiyet kurması için destekleyeceğiz. Avrupa Birliği'nin Libya ile ilgili olarak herhangi bir karar alma yetkisi yoktur." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Hozat’ta öldürülen Zekiye Oğuz’un davası ertelendi

SONRAKİ HABER

Acquitted in Gezi Trial, Osman Kavala’s arrest ordered

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...