14 Şubat 2020 14:49

CHP İzmir Gençlik kollarından "FETÖ’nün siyasi ayağı" açıklaması

"FETÖ'nün siyasi ayağı" tartışmalarına ilişkin CHP İzmir İl Gençlik kolları bir araya gelerek basın açıklaması yaptı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Meclis grup toplantısında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “FETÖ’nün siyasi ayağı Recep Tayyip Erdoğan’dır” sözlerinin ardından CHP İzmir İl Gençlik Kolları Konak Cumhuriyet Meydanında basın açıklaması yaptı.

Açıklamayı okuyan CHP İzmir İl Gençlik Kolları Başkanı Ozan Uyan, «"'Kalmasın el açmadığın mahsun gönül. Dünyada her kim sevgiye muhtaç, O’nun hayatını anlat bilsin ki ilaç. Aç herkese aç sineni aç, onun gibi ilaç' diyen Fethullah Gülen Hocaefendi’nin dilidir" ifadelerini kullanan AKP'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım'ın mı FETÖ ile ilişkisi var, yoksa FETÖ kumpası ile 397 yılla yargılanan, tüm yaptıkları didik didik aranan yine de ufacık bir kara leke timsaline bile rastlanamayan, partimizi temsilen 15 yıl İzmir'i yöneten önceki dönem büyükşehir Belediye Başkanımız Aziz Kocaoğlu mu?» sorularını yöneltti.

 

Dönemin Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın "Fethullah Gülen bu ülkenin yetiştirdiği değerli bir kıymettir. Bu ülkenin milli ve manevi değerlerine bağlı nesillerin yetişmesi için hizmetini yapıyor. Her şeyi göz önünde olan, hakkında savcılık kararı olmayan birine çete derseniz ona haksızlık edersiniz” sözlerini hatırlatan Uyan, Bozdağ'ın mı yoksa "FETÖ bir terör örgütüdür, devlet cemaate peşkeş çekilemez" dediği için tutuklanan İlhan Cihaner'in mi "FETÖ" ile ilişkili olduğu sorusunu sordu.

Uyan açıklamasının devamında dönemin Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış'tan dönemin Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç’a kadar AKP'lilerin Fethullah Gülen'e methiyeler dizdikleri sözlerini anımsattı.

 

Uyan, son olarak AKP’li gençlere seslenerek "Onlar gibi düşünmediğinizde yarın hain ilan edilebilirsiniz. Size sunulan yalanlara izin vermeyin. Yarın vicdan azabı çekmeyin. Çocuklarınıza, kardeşlerinize, ailenize güzel yarınlar bırakmak için gelin bu kirli, ülke çıkarlarını kendi çıkarı görenlerin yolundan dönün” çağrısı yaptı. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

CHP'li Girgin'den soru önergesi: Domates elde kaldı çiftçi perişan, ne yapacaksınız?

SONRAKİ HABER

İspanya'da tarım işçileri düşük fiyatları protesto etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...