11 Şubat 2020 09:52
Son Güncellenme Tarihi: 11 Şubat 2020 10:31

Kılıçdaroğlu'dan 'FETÖ' açıklaması: FETÖ'nün siyasi ayağı Tayyip Erdoğan'dır

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçddaroğlu "FETÖ'nün siyasi ayağı" tartışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu: FETÖ'nün siyasi ayağı Tayyip Erdoğan'dır, herkes bilsin bunu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu (Fotoğraf: DHA)

Paylaş

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında gündemdeki konulara ilişkin açıklamalarda bulunuyor. Daha önce grup toplantısında FETÖ'nün siyasi ayağını açıklayacağını ifade eden Kılıçdaroğlu "FETÖ'nün siyasi ayağı Tayyip Erdoğan'dır, herkes bilsin bunu" dedi. Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle:

"İdlib’ten şehitlerimiz geldi. Onlar bizim onurumuz, onlar bizim gururumuz. Onlar bu güzel vatanda hepimiz rahat yaşayalım diye canlarını feda ettiler. Egemen güçlerin Ortadoğu'daki taşeronluğuna Türkiye soyunmamalıdır, bedelini bizim askerlerimiz ödememelidir.

"BİR BABA AYLARCA İŞSİZLİK ÇEKİYOR"

Bir baba kendi çocuğuna yiyecek bir şey götüremezse, aylardır işsizlik çekiyorsa ve tek çare olarak kendini yakıyorsa hepimizin vicdan muhasebesi yapması lazım. Beni üzen bir vicdansızlığın altına bir kadının imza atmış olmasıdır. İnsan öldü gitti, yuh olsun diyeceğim ama hafif kaçıyor. Bunlarda din iman var mı, bunlarda ahlak var mı? Senin karnın tok biliyoruz, bari ahlaksızlık yapma!

Burada FETÖ'nün siyasi ayağını açıklayacağım dedim. Kim bu adam? Bilal'e anlatır gibi anlatıyorum, herkes dinlesin.

Devletin en mahrem yerlerine FETÖ'nün elemanlarını yerleştirenlere FETÖ'nün siyasi ayağı diyoruz. Çünkü bu yetkiyi ancak belli kişiler kullanabilir. O nedenle devletin kılcal damarlarına FETÖ'nün elemanlarını yerleştirenlere FETÖ'nün siyasi ayağı denir. Araştırma önergeleri veriyoruz reddediyorsunuz, FETÖ'cülere methiyeler düzüyorsunuz. 

İktidardaki parti FETÖ'cüleri devletin kılcal damarlarına yerleştirirken ben bunların terör örgütü olduğunu bilmiyordum diyebilir mi? Devleti yöneten hiçbir yönetici söyleyemez.

Bir sanayici düşünün FETÖ'nün elemanını bir üniversiteye rektör, dekan olarak atayabilir mi? Atayamaz. Peki bunu bir muhalefet partisi yapabilir mi? Yapamaz. Peki kim atadı bunları?

"DEVLETİ YÖNETENLER 'HABERİM YOKTU' DİYEMEZ"

Milli Güvenlik Kurulu, FETÖ ile mücadele edilmeli diye bir karar aldı mı? FETÖ'nün terör örgütü olduğuna dair tespit MGK'da yapıldı mı? FETÖ'nün faaliyetleri devlet tarafından izleniyor muydu?

FETÖ ile ilgili bilgiyi sadece MİT mi topluyordu? Evet, Milli Güvenlik Kurulu bu kararı aldı. Dönemin Başbakanı Erdoğan da bu toplantıda bulundu. MGK kararına karşı dönemin hükümeti ne yapmıştır? 'Terör örgütü üyesi olduğunu bilmiyordum' denebilir mi? Devleti yöneten hiç kimse benim haberim yoktu diyemez.

"KARARLARIN ALTINDA ERDOĞAN'IN İMZASI VAR"

MGK karar alıyor 'Gülen hareketi tehlikelidir' diye. Derhal içerideki ve dışarıdaki faaliyetleri ile ilgili gerekli önlemleri alın diyor. Kime diyor, dönemin hükümetine. Kararın altında da imzası var dönemin Başbakanı Erdoğan'ın. Peki ne yapmışlar?

MGK kararı Bakanlar Kurulu'nda imzaya açılmadı ve hiçbir işlem yapılmadı. MGK toplantısına katılan bakanlar dışında hiç kimsenin bu karardan haberi olmadı. Bütün sorumluluğu dönemin Başbakanı Erdoğan üstlendi. Peki FETÖ'nün siyasi ayağı kim?

Erdoğan 2016 yılında 'FETÖ ile bir ortak yanımız vardı. Aynı menzile farklı yollardan giden bir yapı olarak gördük. Bambaşka niyetlerinin, sinsi planlarının olduğunu görmedik' diyor. Yalan söylüyor. Çünkü 2014 yılında Milli Güvenlik Kurulu söyledi sana.

FETÖ'nün, yürütme organının kararlarına karşı talepleri nasıl karşılandı? FETÖ'nün bu talepleri için TBMM yasa çıkarma aracı olarak kullanıldı. Tek tek değil kitleler halinde atamalar yapılmasının önü açıldı. Yasa ile FETÖ unsurlarının kitleler halinde devletin kılcal damarlarına yerleştirilmesine imkan sağlandı.

"DEVLETİ FETÖ'YE TESLİM EDEN KİŞİ ERDOĞAN"

FETÖ'nün isteği ile KHK yetkisi alındı. Danıştay ve Yargıtay Başkanlığı için 8 yıllık görev yapma zorunluluğunu 4 yıla indirdiler. Çünkü aşağıda kendi adamları bekliyordu. Kitle ataması ile yargı FETÖ'nün eline geçti. Bu kanunu kim getirdi?

1991'deki MİT raporunda FETÖ hareketinin CIA ile olan bağlantısı ilgili birimlere aktarılmış, MİT FETÖ'yü düzenli olarak izlemiştir. FETÖ'cüleri toplu olarak yerleştirme sadece Yargıtay ve Danıştay'da mı oldu? Hayır, orduda da oldu. Üstelik 17-25 Aralık'tan sonra oldu. Generalliğe yükselmek için bekleme sürelerini düşürdüler.

Erdoğan'a ve partisine destek veren partiye de söylemek isterim. Ülkeye bağlılığınızı başka parti üstünden yapıyorsanız, ben sizin milliyetçiliğinizi de sorgularım.

FETÖ'nün önünü açan siyasi otorite FETÖ'nün siyasi ayağıdır. Devleti FETÖ'ye teslim eden kişinin adı Recep Tayyip Erdoğan'dır.

"17-25 ARALIK'TA ÇIKAN BELGELERİN TAMAMI DOĞRUYDU"

17-25'te ortaya çıkan yolsuzluk belgelerinin tamamı doğruydu. Hortumun tamamı doğrudur, alınan paraların tamamı doğrudur. Şimdi kalkmış benim avukatımı FETÖ'den içeri atmakla tehdit ediyor. Ne yaparsanız yapın bize geri adım attıramazsınız.

Bir sürü pislik saçılmış, çıkan kokudan burnumuzu tutuyoruz. O hâlâ nasıl barışırım diye Fehmi Koru'yu aracı yapıp FETÖ elebaşı ile barışmaya çalışıyor. Niye? Ortaya çıkmasını istemediği daha çok pislik var diye.

Devletin kozmik odasını FETÖ unsurlarına kim açtı? Devletin namusunu FETÖ unsurlarına kim açtı? Devletin tüm sınırları bir kişinin talimatıyla açıldı. Recep Tayyip Erdoğan. Şimdi tüm millete sesleniyorum. Devletin en mahram sırlarını terör örgütüne açmak vatan hainliği değil midir. FETÖ'nün siyasi ayağı, ne alaka kardeşim ya? Kokan bir ayak.

Sayan İlker Başbuğu FETÖ'nün siyasi ayağını açıkladı mı? Başbuğ diyor ki, var böyle bir ayak ama açıklarsak neler olur? Ordu özellikle Kayseri'de FETÖ unsu kişileri saptamış, Ancak gece 12'de hemen düzenleme yaptıları. Diyor ki, orduda ters düşen şahıslar özel mahkemelerde yargılanabilir diye bir madde eklediler. FETÖ'cüleri devletle birleştiren siyasi irade yeterli miydi? Maalesef devletin en kritik noktalarına atanmak için tek bir şart vardı. FETÖ'cü olmak.

Devlet yönetimde sadece ehliyet ve liyakatla hareket edilmeli diyor Sayın savcı. Türkiye tek kriterin FETÖ'cü olmak olduğu bir dönem yaşadı Erdoğan döneminde. Tazminata mahkum ettiler FETÖ'cü hakimleri. Sonra yine kanun çıkardılar, hakimin tazminatı devlet öder. Sornra Erdoağn şunu söyledi. Tutuk, çekingen bir hukuk sınıfı olmamalı.

FETÖ'yle gerçekten mücadele ediliyor mu? FETÖ unsurları devletten temizlendi mi?Herkes biliyor ki parası olan dışarda. Diyasi arkası olan hiçbir kişinin kılına dokunulmadı. 215 bin 92 bylockçu listesi var. Bu listeyi neden açıklamıyorsunuz. Bylockçu listesini açıklamıyorsan FETÖ'ye destek veriyorsun demektir.

15 Temmuz darbe girişimi gecesinde başarılı olsalardı devletin başında kim olacaktı? Bu liste var onlarda. Bunu bile açıklamıyorlar. En kritik iki kişi var.Tüm olayları bilen bir kişi. Erdoğan bile göndermedi." (HABER MERKEZİ)

 

ÖNCEKİ HABER

CHP'nin Meclise sunduğu İdlib önergesi reddedildi

SONRAKİ HABER

Aydın Büyükşehir Belediyesi 8 Mart için karikatür yarışması düzenliyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...