13 Şubat 2020 11:15

Suriye parlamentosu Ermeni Soykırımı'nı tanıdı

Suriye parlamentosu, Ermeni Soykırımı tasarısını oy birliğiyle kabul etti. 

Fotoğraf: Murat Deliklitaş/DHA (Arşiv)

Paylaş

Ermenistan'daki devlet haber ajansı Armenpress, Suriye'de görev yapan gazeteci Sarkis Kassargian'a dayandırdığı haberinde, Suriye parlamentosunun Ermeni Soykırımı'nı tanıyan ve kınayan tasarıyı kabul ettiğini duyurdu.

Ermenistan'daki devlet haber ajansı Armenpress, Suriye'de görev yapan gazeteci Sarkis Kassargian'a dayandırdığı haberinde, Suriye parlamentosunun Ermeni Soykırımı'nı tanıyan ve kınayan tasarıyı kabul ettiğini duyurdu. Tasarı, Suriye-Ermenistan Parlamento Dostluk Grubu tarafından sunulmuştu.

Sputnik'te yer alan habere göre, Suriye'nin Ermenistan Büyükelçisi Muhammed Hac İbrahim "Soykırımı tanımak önemli; çünkü şimdiye kadar Arap ülkeleri içinde sadece Lübnan, Ermeni Soykırımı'nı tanıdı" dedi.

Dünyada soykırımı ilk tanıyan ülke Uruguay (1965) oldu. Kıbrıs, Rusya, Kanada, Lübnan, Belçika, Yunanistan, İtalya, Fransa, İsviçre, Arjantin, Slovakya, Hollanda, Venezuela, Polonya, Litvanya, Şili, İsveç, Bolivya, Avusturya, Lüksemburg, Brezilya, Paraguay, Almanya, Çek Cumhuriyeti ve Libya parlamento, senato ya da temsilciler düzeyinde Ermeni soykırımını tanıyan ülkeler arasında. Suriye Meclisi ise 2015 yılında Ermeni Soykırımını tanımıştı.

ABD, İspanya, Ukrayna, İngiltere, Avustralya, İran ve İsrail’in de aralarında olduğu ülkelerde ise soykırım resmen tanınmamış olsa da belli bölge ve eyaletlerde tanınıyor. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

CHP'li Murat Bakan'dan Çaltılıdere sulak alanına "yat imalat tesisine" tepki

SONRAKİ HABER

Coronavirüs salgını olan Çin’de karantinada yaşamak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...