08 Şubat 2020 09:43
Son Güncellenme Tarihi: 08 Şubat 2020 10:14

Bakandan Elazığ'da kentsel dönüşüm reklamı: Elazığ tarihinin en büyük projesi!

Depreme ilişkin incelemelerde bulunmak üzere Elazığ’a giden bakanlar valilikte basın toplantısı düzenledi. Vatandaşın sorunlarını yok sayan hükümet üyelerinin gündemi rant oldu.

Fotoğraf: AA

Paylaş

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan Elazığ Valiliğinde basın toplantısı düzenledi. Elazığ'da dün itibarıyla hasar tespit çalışmalarının tamamlandığını belirten Bakan Murat Kurum, “Bu çerçevede, 263 yıkık, 7 bin 698 ağır hasarlı, 1540 orta hasarlı bina, bunun dışında da 558 acil yıkılacak bina tespiti yaptık” dedi.

Depremin olduğu andan itibaren vatandaşların acılarını birlikte yaşadıklarını savunan Kurum, sokak sokak gezerek yapılması gerekenler için hızlıca karar aldıklarını iddia etti.

201 binanın yıkım işlemlerinin tamamlandığını söyleyen Kurum, yeni konut yapımı projelendirilmesine başlandığını söyledi. Şubat sonuna kadar Malatya ve Elazığ’da temel atma işlemlerine başlanacağını savunan Kurum, kentsel dönüşüm projesini ise reklamvari bir dille anlattı:

“Yapacağımız projeler, şunu net söylemek istedim ki Elazığ tarihinin en büyük kentsel dönüşüm projesini gerçekleştireceğiz. Zemin+3, zemin+4'ü geçmeyecek. Yeşil alanları, millet bahçeleri, sosyal donatıları içinde olacak ve Elazığ'ı gerçekten bulunduğu konumdan çok daha yukarıya çekecek.”

BATAN ESNAFA KREDİ ÖNERİSİ

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ise depremde zarar gören esnafa ilişkin konuştu. Pekcan, deprem nedeniyle batan esnafa kredi önerdi:

“Elazığ hem de Malatya'daki esnafımız, talep ederlerse 50 bin liraya kadar faizsiz kredi kullanabilecekler ve bunu ister TESKOMB ister Halk Bankası üzerinden alabilecekler. Pazartesi gününden itibaren de başvurularını yapıp, kredilerini kullanabilirler.”

DEPREMZEDELER KONTEYNIR İÇİN 10 GÜN DAHA BEKLEYECEK

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Kızılay açıklamasına Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan farklı yanıt verdi. “Kızılay beslenme grubu tedarikçimiz” diyen Soylu, çadırları AFAD’ın dağıttığını söyledi.

4-5 gündür geçici barınma merkezlerini düzenlemeye çalıştıklarını söyleyen Soylu, kara kışın ortasında mağdur olan depremzedelerin konteynır talebinin bir süre daha bekleyeceğini itiraf etti:

“Her şeyi ayarladığımız için yaklaşık bin konteynerdan müteşekkil geçici konaklama merkezinin kurulması en hızlı şekilde 15 gün sürüyor ve onun için altyapı tamamlanıyor. İnşallah 10 gün içerisinde yüzde 90’ının biteceğini düşünüyoruz.” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Cumartesi Anneleri 776. haftada yineledi: Unutmayacağız, vazgeçmeyeceğiz

SONRAKİ HABER

DEM Müzik Merkezi'ne polis baskını: 2 kişi gözaltına alındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...