01 Şubat 2020 10:32

Kılıçdaroğlu: Elazığ afet bölgesi ilan edilsin

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Elazığ’ın afet bölgesi ilan edilmesi gerektiğini belirterek “Çünkü buna Elazığ’ın ihtiyacı var. Bu bir siyasi karar değil, insani karardır” dedi.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Elazığ’da düzenlenen ‘Deprem Sunum Programı’na katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin deprem bölgesi olduğunu vurgulayarak, gerekli önlemlerin alınması gerektiğini söyledi. Japonya’da daha büyük depremlerin yaşandığını söyleyen Kılıçdaroğlu “Ama bir kişinin burnu bile kanamıyor. Niçin? Binalarını ona göre yapıyorlar. O zaman oturup düşünmemiz gerekiyor. Bu iş bir siyaset konusu değil. Fay üstünde evi olan her partiden insanımız var. Ölen bizim insanımız. Uzun süredir depremler yaşıyoruz. Can kaybı ve mal kaybı var, peki hangi önlemi alıyoruz? Önlem almak şu, bina yapacaksınız depreme dayanıklı olacak. Bugün bizim yaptığımız kriz yönetimidir, önlem değildir” dedi.

Deprem vergilerinin nereye harcandığını bilmenin herkesin hakkı olduğuna dikkat çeken Kılıçdaroğlu, Marmara depreminin ardından Sakarya’da yıkılması gereken 17 okulun yıkılmadığını hatırlatarak “Deprem vergisi kanunu çıktı, yine yıkılmadı. Geçen, grup toplantısında bunu gündeme getirdim. Nihayet akşama doğru haber geldi, 17 okulun yıkımına karar verilmiş. 17 yıl boyunca çocuklarımızı tabutluğa gönderdik. Deprem olsaydı, çocuklarımız hayatını kaybetseydi, ne diyecektik?​” diye sordu. (Elazığ/DHA)

ÖNCEKİ HABER

2001’de kaybedilen Serdar Tanış'ın oğlu: Babamla birlikte çocukluğum da kaybedildi

SONRAKİ HABER

Çalışma yaşamı ve işçi cinayetleri

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...