31 Ocak 2020 10:35
Son Güncellenme Tarihi: 31 Ocak 2020 14:06

Ensar Vakfının "bağış" savunması hazır: "FETÖ" ile mücadele

Başkentgaz’ın Kızılay üzerinden 7 milyon 925 bin dolar bağış yaptığı Ensar Vakfı'nın savunması "ABD’de 'FETÖ'ye karşı yurt binası" yapmak oldu.

Kolaj: Evrensel

Paylaş

Başkentgaz’ın Kızılay üzerinden 7 milyon 925 bin dolar bağış yaptığı Ensar Vakfından ilk açıklama geldi. İki yıl önce gerçekleştirilen bağışın Elazığ depremi sonrasında maksatlı bir şekilde çarpıtıldığını savunan Ensar, parayla ABD’de "FETÖ"ye karşı yurt binası yaptıklarını söyledi. Başkentgaz da "Yapılan bağış hem hukuki hem de vicdani açıdan uygundur” diyerek kendini savundu. 

Başkentgaz’ın Kızılay üzerinden Ensar Vakfına yaptığı 7 milyon 925 bin dolarlık bağış için Ensar Vakfından açıklama geldi. Ensar Vakfı Genel Müdürü Hüseyin Kader’in yaptığı yazılı açıklamada Ensar'ın, TÜRGEV ile birlikte 2014 yılında ABD’de "Turken Foundation" adıyla bir vakfın kuruluşuna öncülük ettiği belirtilerek, “Milletimizin ve devletimizin FETÖ ile mücadelesine her alanda katkı sunmayı sivil toplum sorumluluğu olarak gören vakfımız; hem yurt içinde hem de yurt dışında FETÖ unsurlarının bu milletin evlatlarına musallat olmaması için bütün gayretiyle çalışmaktadır” denildi. Kader, şöyle devam etti: “Bu amaçla Türkiye’den Amerika’ya eğitim-araştırma için giden gençlerimizin FETÖ kıskacından uzak bir şekilde güven içerisinde barınabileceği bir yurt projesi TÜRKEN Vakfı tarafından hayata geçirilmiştir."

"BAĞIŞÇIYA TEŞEKKÜRÜ BORÇ BİLİRİZ"

Kader açıklamasında bağışçı Başkengaz'a da teşekkür etti: "Kaç gündür medya ve sosyal medya mecralarında hayırsever bir şirketin Türken Vakfı Yurdu için yaptığı bir bağış üzerinden hem vakfımız, hem şirket hem de milletimizin kurumu olan Kızılay çeşitli ithamlara ve iftiralara maruz bırakılmaktadır. Vakfımızın teşekkürü borç bildiği bağışçı şirket; birçok vakfa derneğe, şehit ailelerine ve binlerce öğrenciye burs vermek suretiyle yardım eden hayırseverliğiyle tanınmış bir şirkettir. Şirket, TÜRKEN Vakfı yurt inşaatı için Ensar Vakfına yapacağı bağışını Kızılay’a şartlı bağış yoluyla yapmayı tercih etmiş, Kızılay da bağışın şartı gereği söz konusu meblağı vakfımıza göndermiştir. Şartlı bağış işlemleri vakıf mevzuatlarında yer alan hukuki işlemlerdendir." 

BAŞKENTGAZ ENSAR VAKFI'NDA YAPILAN BAĞIŞI VİCDANİ BULDU!

15 Temmuz darbe girişiminin ardından bağışları Kızılay üzerinden gerçekleştirme kararı alındığını duyuran Başkentgaz söz konusu iddialara ilişkin açıklama yaptı.

Açıklamada, “Temelleri 1960 yılında atılan grubumuz uzun yıllardır Türkiye Kızılay Derneği’nin kurumsal bağışçılarından biridir. Ulusal ve uluslararası ölçekte kendini kanıtlamış milli ve köklü bir kurum olması nedeniyle hayır faaliyetlerimiz ve sosyal sorumluluklarımızın önemli bir bölümü Türk Kızılay’ı üzerinden gerçekleştirilmektedir. 15 Temmuz hain darbe girişiminden sonra bağışlarımızın, özellikle Kızılay üzerinden gerçekleştirilmesi kararı alınmıştır” denildi.

"BAĞIŞLAR DENETLENMEKTEDİR"

Açıklamada, çocuklara yönelik cinsel istismarın yaşandığı Ensar Vakfı'na yaptıkları bağış da şu sözlerle savunuldu: “FETÖ terör örgütünün, yıllar boyu gençlerin eğitim ve özellikle barınma ihtiyacını istismar ederek kök salarak büyüdüğü bir gerçektir. Ülkemizin ve milletimizin varlığına kast eden hain darbenin ardından milletçe kenetlendiğimiz bir süreç yaşanmıştır. Milli birlik ve beraberlik duygusunun en yoğun şekilde yaşandığı bu dönemde, devletimizin himayesinde yapılması planlanan ve milletçe gururlanacağımız nitelikte bir yurt yapılması projesine katkıda bulunmak milli bir görev olarak addedilmiştir. Grubumuz, kamuya karşı yükümlüklerin her türüne ne denli özen gösteriyorsa, sosyal ve toplumsal sorumluluk kapsamında hayır ve yardım faaliyetlerinde de aynı hassasiyet ve özeni göstermektedir. Hayırseverlerin bağış ve yardım faaliyetlerini özel saiklerle yaptığı algısının yaratılması sadece bizi değil, bütün hayırseverleri rencide etmiştir. Kamu yararına çalışan vakıf olduğu kararı bulunan bir vakfa bağış yapmakla Kızılay’a bağış yapmak arasında hukuki ve ekonomik açıdan bir fark yoktur. Derdimizin herhangi bir ekonomik menfaat olmadığı bağışçı olmamızdan da anlaşılmaktadır. Yapılan bağışların mevzuata uygunluğu devletin ilgili birimleri tarafından denetlenmektedir. Kurumumuzun bütün işlemleri şeffaf ve denetime açıktır. Yapılan bağış hem hukuki hem de vicdani açıdan uygundur. Bu işlemin adeta illegal bir işlem gibi gösterilmesi büyük bir vefasızlık ve insafsızlıktır. Hukuki haklarımızın saklı olduğunu belirtir, bu tür çıkışların hayırseverlik duygularımızı köreltemeyeceğini vurgularız.” (HABER MERKEZİ)

{{396390}}

ÖNCEKİ HABER

CHP'li Bulut, koronavirüs ile ilgili maske fırsatçılığını Meclise taşıdı

SONRAKİ HABER

İstanbul Emek Barış Demokrasi Güçlerinden metal işçileriyle dayanışma eylemi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...