15 Ocak 2020 14:52
Son Güncellenme Tarihi: 15 Ocak 2020 16:18

Türk Metal, MESS'in dayatmalarına karşı grev kararı aldı

Türk Metal Sendikası MESS’in 3 yıllık sözleşme, düşük zam, esnek çalışma ve güvencesizlik dayatmasına karşı grev kararı aldı. Birleşik Metal de 19 Ocak'ta grev kararını ilan edecek.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Metal iş kolunda üç sendikada üye 130 bin işçiyi ilgilendiren toplu iş sözleşmesi sürecinde uyuşmazlık süreci sonuçlandı. TİS görüşmelerinde işverenin yüzde 8 zam teklifi kabul edilmedi. Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak, MESS’in 3 yıllık sözleşme, düşük zam, esnek çalışma ve güvencesizlik dayatmalarına karşı bugün itibariyle grev kararı aldıklarını açıkladı. 

Twitter hesabından yaptığı paylaşımla grev kararını açıklayan Kavlak "İşveren sendikası MESS ile masada anlaşamayan, metal işçisine dayatılan yoksulluk ücretini kabul etmeyen sendikamız, bugün (15 Ocak 2020) tarihi itibariyle GREV KARARINI almıştır. Sendikamız üyelerimizin hak ve özgürlükleri için mücadelesini kararlılıkla sürdürecek, temsil ettiği üyelerinden aldığı güçle yolundan dönmeyecektir. Kararımızın sendikamıza, üyelerimize ve işçi sınıfımıza hayırlı, uğurlu olsun" dedi.

MESS işçilere ilk altı ay için yüzde 8 zam, 3 yıllık sözleşme, esnek ve güvencesiz çalışma dayatıyor. Metal işçileri uzun bir zamandır sendikanın taslağında yer alan yüzde 26 zammı almakta kararlı olduklarını ve MESS’in 3 yıllık sözleşme dayatmasını kabul etmediklerini ifade ediyor ve eylemler düzenliyor.

BİRLEŞİK METAL 19 OCAK'TA İLAN EDECEK

Birleşik Metal İşçileri Sendikası illerde yaptığı basın açıklamalarıyla gelinen noktanın artık grev süreci olduğunu ilan ediyor. Sendikanın Twitter'dan yağtığı açıklamada "Sendikamız MESS ile yapılan müzakerelerde bir bir sonuç alamaması üzerine grev kararını ve uygulama tarihini metal işçilerinin 19 Ocak büyük Gebze mitinginde açıklıyor" denildi. (İŞÇİ-SENDİKA SERVİSİ)

{{395433}} 

ÖNCEKİ HABER

Türk Metal İzmir Şubesi MESS'i uyardı: Hakkımızı alana kadar durmayacağız

SONRAKİ HABER

Didim halkı, balık çiftlikleri ve su ürünleri OSB’sini protesto etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...